Ενας αρχαιολόγος με «λευκό επιστημονικό μητρώο» αναλαμβάνει τη θέση του υφυπουργού Πολιτισμού, που δεν υπήρχε  και συνεπώς δεν χρειαζόταν να καλυφθεί.

Πρόκειται για τον Κωνσταντίνο Στρατή, υπάλληλο του ίδιου Υπουργείου που υπηρετούσε κάποτε (με απόσπαση) στη Βουλή, άρα δεν ασχολείτο με το αντικείμενο για το οποίο είχε διοριστεί στο συγκεκριμένο Υπουργείο. Επί ΣΥΡΙΖΑ επέστρεψε στο ΥΠΠΟΑ και εργάσθηκε ως διευθυντής του πολιτικού γραφείου του πρώην υπουργού Πολιτισμού Αριστείδη Μπαλτά και  ο αδελφός του στο γραφείο της γεν. γραμματέα Μαρίας Βλαζάκη.

Στο διάστημα που υπηρέτησε στο γραφείο Μπαλτά φαίνεται πως κέρδισε την εμπιστοσύνη του γι αυτό ο υπουργός τον τοποθέτησε στο διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων. Από τη θέση αυτή τον απομάκρυνε η Λυδία Κονιόρδου, προκαλώντας οργή στον Αρ. Μπαλτά. Γι αυτό οι κακές γλώσσες λένε τώρα πως ο Αλέξης Τσίπρας τον τοποθέτησε στη θέση του υφυπουργού ως «τοποτηρητή» της Λυδίας Κονιόρδου.

Στο Υπουργείο Πολιτισμού που είναι σε μεγάλο βαθμό αρχαιολογικό  ο συγκεκριμένος δεν έχει εγγράψει ουδεμία σελίδα. Είναι παντελώς άγνωστος ως αρχαιολόγος. Τώρα όμως θα προϊσταται πολλών σπουδαίων επιστημόνων που υπηρετούν σε διάφορες θέσεις σε όλη τη χώρα και αγωνίζονται με επιστημονική επάρκεια και αφοσίωση για την προαγωγή της έρευνας, τη μελέτη και την ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.