Η Γερμανία πήρε το Κύπελλο Συνομοσπονδιών (1-0) από τραγικό λάθος του Ντίαζ και γκολ του Στιντλ. Έχασε τα άχαστα η Χιλή και το πλήρωσε.

Η Γερμανία είχε παίξει καλά σε όλα τα παιχνίδια εκτός απ΄τον τον τελικό της Αγίας Πετρούπολης. Παρότι δεν είχε παρά μόνο δύο ευκαιρίες σε όλα το παιχνίδι πήρε το κύπελλο. Η Χιλή με 21-8 τελικές και 61-39% κατοχή υπέρ της, κατάφερε να μη σκοράρει. Αν έχεις (και) τύχη διάβαινε που λένε.

Μέχρι να βάλει το γκολ η Γερμανία στο 20′, η Χιλή είχε ήδη χάσει δυο μεγάλες ευκαιρίες με Βιντάλ και Σάντσες. Έκλεβε συνεχώς τη μπάλα και είχε τη Γερμανία κλεισμένη στο μισό γήπεδο. Από το πουθενά μετά από ένα γύρισμα της μπάλας προς τα πίσω, o Μαρσέλο Ντίαζ της Θέλτα, έκανε παιδιάστικο λάθος.

Για να αποφύγει το Στίντλ, έκανε προσποίηση γυρνώντας 180 μοίρες, χωρίς να δεί οτι ο Βέρνερ τον παραφυλούσε. Εκείνος βέβαια έκλεψε τη μπάλα και έδωσε αμέσως ασίστ στο Στίντλ για το 1-0 σε κενή εστία. Οι συμπαίκτες του Ντίαζ φαίνονταν σκασμένοι μετά τη γκέλα και έχασαν την ορμή και την όρεξη που είχαν μέχρι τότε.

Στο 2ο ημίχρονο συνήλθαν, αλλά δεν ήταν γραφτό τους να σκοράρουν. Στο 81′ ο Σαγκάλ σημάδεψε το Βόρειο Πόλο προ κενής εστίας και ο Τερστέγκεν απέκρουσε το φάουλ του Σάντσες στην εκπνοή. Η νεανική ομάδα της Γερμανίας τα κατάφερε έστω και πολύ τύχη στο τέλος. Το άστρο της Χιλής είναι φωτεινό μόνο στα πέναλτι.

Ως κορυφαίος της διοργάνωσης ψηφίστηκε ο Ντράξλερ. Καλύτερος τερματοφύλακας ο Μπράβο, ενώ πρώτος σκόρερ βγήκε ο Βέρνερ με 3 γκολ. Θα φανεί πόσοι από τους νεαρούς παίκτες των «πάντσερ θα κερδίσουν τη θέση τους στο παγκόσμιο κύπελλο του χρόνου.

Χαϊλάιτ:

Ο μικρός τελικός της Μόσχας είχε επίσης πολύ θέαμα. Τρία γκολ, τρεις αποβολές και δύο πέναλτι είδαμε στη νίκη της Πορτογαλίας με 2-1 στην παράταση επι του Μεξικού. Ο Οτσόα έπιασε το πέναλτι του Αντρέ Σίλβα και με αυτογκόλ οι αετοί προηγήθηκαν. Όμως ο Πέπε με καρατιά ισοφάρισε στο 91′ και η ομάδα του Σάντος πήρε την 3η θέση με πέναλτι του Άντριεν Σίλβα στο 104′. Αποβλήθηκαν οι Σεμέδο και Χιμένεζ.

 

χαϊλάιτ: