Tις επόμενες μέρες βουλευτές από τον ΣΥΡΙΖΑ και τoυς ΑΝΕΛ θα καταθέσουν πρόταση σύστασης εξεταστικής επιτροπής για τα σκάνδαλα στην Υγεία. Αυτό επεσήμανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας απαντώντας  σε ερώτηση του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλη Λεβέντη.

«Και εκεί  ο καθένας θα αναλάβει τις ευθύνες του. Και τα χαμογελάκια στα τηλεπαράθυρα, όχι εδώ», τόνισε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε: «Μάχη δίνουμε όπως θα δώσουμε μάχη να μάθει ο ελληνικός λαός τι γίνονταν όλα αυτά τα χρόνια όπου κάποιοι με το ένα χέρι κόβανε συντάξεις και με το άλλο συνεχίζανε το πάρτι».

Δευκρίνισε ότι «μιλάω για την υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ» και το «χρήμα που πήγαινε μέσω διαφήμισης σε κολλητούς και ημέτερους», καθώς και «στην υπόθεση NOVARTIS που μας ήρθε από το εξωτερικό», όπου η εταιρεία «επί χρόνια στην Ελλάδα είχε στήσει πάρτι υπερτιμολογήσεων» και «ενδέχεται να είναι σκάνδαλο που όσον αφορά τη ζημιά στο δημόσιο μπορεί να είναι μεγαλύτερο της SIEMENS».

Τόνισε επίσης ότι έρχεται στη Βουλή η δικογραφία για το «Ερρίκος Ντυνάν». Ο Αλέξης Τσίπρας επισήμανε ότι «αυτή η κυβέρνηση έχει δώσει μια δέσμευση, ότι δεν θα αφήσει ούτε καρφίτσα να πέσει κάτω», «ό,τι υπάρχει θα έρθει στην επιφάνεια μέχρι το τελευταίο δεκαδικό στοιχείο», «να αποδοθεί δικαιοσύνη».

Δήλωσε συνολικά για το θέμα της διαφθοράς ότι στόχος είναι η εξέταση των σκανδάλων. Αναφερόμενος στην υπόθεση των εξοπλιστικών και τον Γ. Παπαντωνίου, σημείωσε πως «δεν μπορούσαμε να αφήσουμε  τη δικογραφία να είναι στο συρτάρι», αναρωτώμενος «πόσα χρόνια γνωρίζουν ότι υπάρχει αυτό το σκάνδαλο».

Μάλιστα άφησε αιχμές για τον πρώην πρωθυπουργό Κ. Σημίτη λέγοντας ότι «αν παραπέμπονταν υπουργοί της κυβέρνησής μου εγώ δεν θα πήγαινα στους Δελφούς να δίνω συμβουλές στο Μαντείο των Δελφών».