Στους 14 έφτασαν μέχρι στιγμής οι νεκροί από τη σφοδρή κακοκαιρία στη Μάνδρα.

Ακόμη ένας νεκρός εντοπίστηκε από τα σωστικά συνεργεία της Πυροσβεστικής στη Μάνδρα Αττικής, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών, μέχρι στιγμής, στους 14.

Πρόκειται για έναν άνδρα ηλικίας 30-35 ετών, ο οποίος εντοπίστηκε σε εξωτερικό χώρο στο 5ο-6ο χιλιόμετρο της παλιάς εθνικής οδού Μάνδρας-Θηβών

Οι τελευταίοι δύο νεκροί είναι ένας άνδρας που αναζητείτο από το πρωί και ανασύρθηκε από υπόγειο οικίας, στη συμβολή των οδών Παπαδιαμάντη και Ομήρου, και μία γυναίκα, η οποία εντοπίστηκε σε εξωτερικό χώρο επιχείρησης, στη συμβολή Αγίας Αικατερίνης και Ρόκα, στη Μάνδρα.

Πριν από αυτούς είχαν εντοπιστεί νεκροί ένας κυνηγός και ένας οδηγός φορτηγού.

 

Ο κυνηγός βρέθηκε στην περιοχή Αγίας Σωτήρας, σε εξωτερικό χώρο, και ο οδηγός στο 26ο χιλιόμετρο της παλαιάς εθνικής οδού Μάνδρας-Θηβών.

 

 

Φόβοι για επιπλέον νεκρούς υπάρχουν, καθώς μεγάλος αρκετά αυτοκίνητα έχουν εγκλωβιστεί στη Γέφυρα Παραδείσου, στην Ελευσίνα πριν τα διόδια. Επιχείρηση απεγκλωβισμού τους βρίσκεται σε εξέλιξη.

Δύο γυναίκες, επίσης κάτοικοι της Μάνδρας, μεταφέρθηκαν στο Θριάσιο, με συμπτώματα υποθερμίας.

Επίσης, οδηγός βαρέως οχήματος μεταφέρθηκε τραυματίας σε νοσοκομείο. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για άλλους τραυματίες, ωστόσο η υπάρχουσα κατάσταση δεν αφήνει περιθώρια για ασφαλή συμπεράσματα, καθώς υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι εγκλωβισμένοι σε διάφορα σημεία, στα οποία δεν υπάρχει πρόσβαση.

Μέγαρα – Νέα Πέραμος και Μαγούλα έχουν τεθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, μετά τις πρωτοφανείς πλημμύρες που μετέτρεψαν δρόμους, εθνικές οδού και πολεοδομικά συγκροτήματα σε μια απέραντη λίμνη νερών και σε λασπότοπο.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε επικοινωνία με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα και ενημερώθηκε για την κατάσταση στη Μάνδρα Αττικής και την πορεία των επιχειρήσεων, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές. Ο κ. Τόσκας μεταβαίνει στην περιοχή.

Εικόνες βιβλικής καταστροφής

Τεράστια η καταστροφή από την κακοκαιρία. Η Νέα Πέραμος και η Μάνδρα κυριολεκτικά “πνίγηκαν” από τα νερά.

Χείμαρροι υπερχείλισαν και τεράστιοι όγκοι νερού και λάσπης άρχισαν να παρασύρουν τα πάντα.

Οδηγοί εγκλωβίστηκαν στα αυτοκίνητά τους, τα οποία παρασύρθηκαν από τα νερά, στην Παλαιά και Νέα Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου. Η παράσυρση σταθμευμένων οχημάτων είναι εντυπωσιακή και στα κέντρα των πόλεων της Νέας Περάμου και της Μάνδρας.

Δείτε εδώ το σχετικο βίντεο από τον Σκάι: