Η BioWare και η Electronic Arts συνεχίζουν να δημοσιεύουν νέα gameplay video από το επερχόμενο «Mass Effect Andromeda». Αυτή τη φορά μαθαίνουμε πράγματα για το νέο γαλαξία και το έντονο στοιχείο της εξερεύνησης, το οποίο θα διακρίνει και το παιχνίδι.

Η BioWare στο νέο βίντεο επικεντρώνεται στον γαλαξία του Andromeda και στο πώς θα τον εξερευνήσουμε. Θα υπάρχουν πάνω από 100 πλανήτες για να ταξιδέψουμε, ενώ σε αρκετούς θα μπορούμε να προσγειωθούμε. Ο κάθε πλανήτης θα έχει την δικιά του ιστορία, ενώ θα συναντούμε πολλούς χαρακτήρες και αποστολές και προκλήσεις.

Ο κύριος τρόπος ταξιδιού μας στο έδαφος θα είναι το Nomad. Το όχημα θα μπορούμε να το αναβαθμίσουμε, ώστε να είναι πιο άνετη εξερεύνηση του πλανήτη. Επίσης θα βρίσκουμε «forward stations» σε κάθε πλανήτη, τα οποία θα λειτουργούν σαν σημεία ανεφοδιασμού και μέρη όπου μπορούμε να αλλάξουμε το gear μας.

Επίσης όταν ολοκληρώνουμε την ιστορία κάποιου πλανήτη θα μπορούμε να ξεκλειδώσουμε κάποια upgrades για το NEXUS, τον κεντρικό σταθμό του παιχνιδιού, κάτι σαν το citadel στους προηγούμενους  τίτλους της σειράς.

Η BioWare δήλωσε σχετικά με το νέο βίντεο: «Το Mass Effect: Andomeda είναι ένα παιχνίδι ανακάλυψης και εξερεύνησης. Οι επιλογές των παιχτών και τα μέρη που επισκέπτονται θα σηματοδοτήσουν το μονοπάτι τους, όπως εξερευνούν τον γαλαξία».

Το νέο Mass Effect πρόκειται να κυκλοφορήσει στην αγορά της Ευρώπης στις 23 Μαρτίου, για PlayStation 4, Xbox One και PC, ενώ δύο μέρες αργότερα σε αυτή της Αμερικής.

Δείτε εδώ το νέο gameplay video: