Η Μονακό άλωσε και τη Λιόν  (1-2), δεν της μένει άλλο δύσκολο ματς και ο δρόμος για το πρωτάθλημα είναι ορθάνοιχτος.

Οι δυο Ευρωπαίοι της Γαλλίας αγωνίστηκαν στη Λιόν σε έναν αγώνα που αναβλήθηκε παρά τον κανονισμό για 15 λεπτά. Το “Canal +” άλλαξε σχεδόν de facto την ώρα διεξαγωγής του αγώνα υποχρεώνοντας την ομοσπονδία να δεχτεί. Ήθελαν απλώς να προλάβουν να δείξουν τα exit polls των προεδρικών εκλογών, πρν γίνει ο αγώνας που τελικά έληξε στις 23:15 ώρα Γαλλίας.

Οι γηπεδούχοι φανερά εξουθενωμένοι απ΄την παράταση και τα πέναλτι με τη Μπεσίκτας στην Κωνσταντινούπολη, δεν παρουσιάστηκαν ανταγωνιστικοί. Το παιχνίδι στη μεγαλύτερη του διάρκεια ήταν μονόλογος των Μονεγάσκων, ενω το τελικό 1-2 είναι λίγο μαγική εικόνα. Στο 36′ ο Φαλκάο πέτυχε το 0-1 αφού έπαιξε βόλεϊ στην περιοχή με τον Γκλικ.

Στο 44′ ο Μπαπέ έγραψε το 0-2 με ωραίο σουτ. Οι Lyonnais μείωσαν νωρίς, στο 51′ με τον Τουσάρτ αλλά δεν μπόρεσαν να αποτρέψουν την ήττα. Ο στόχος της ομάδας του Ζενεσιό είναι ξεκάθαρος. Να κατακτήσει το Europa League. Άλλωστε είναι και ο μόνος τρόπος να ξαναπαίξει στο Champions League αφού μέσω του πρωταθλήματος είναι πια αδύνατο.

 

Η Μονακό του Ζαρντίμ βρίσκεται πρώτη στην ισοβαθμία με την Παρί έχοντας και παιχνίδι λιγότερο. Δεν έχει κανένα θεωρητικά δύσκολο παιχνίδι ακόμα να δώσει: εντός (Τουλούζ, Λιλ, Σ.Ετιέν), εκτός (Νανσί, Ρεν). Ενδιάμεσα βέβαια αντιμετωπίζει τη Γιουβέντους και επομένως κανείς δεν μπορεί να προδικάσει την τελική της επικράτηση.

Πάντως είναι η πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια που οι Πρίγκιπες πετυχαίνουν 7 σερί νίκες. Η Παρί απο την άλλη που νίκησε 2-0 τη Μονπελιέ, έχει να παίξει στις έδρες των Σεντ Ετιέν και Νις. Πρακτικά για να χάσει τον τίτλο η Μονακό πρέπει να κάνει δυο γκέλες παραπάνω απ΄την Παρί.

Όπως έχουμε γράψει πολλές φορές, Παρί και Μονακό, κονταροχτυπιούνται φέτος σε όλες τις διοργανώσεις. Στην πρώτη μάχη η Μονακό διαλύθηκε στον τελικό του Λιγκ Καπ με 4-1. Και ενώ η μάχη του πρωταθλήματος θα μαίνεται μέχρι τα μέσα Μαΐου και πριν πείτε “Coupe de France”, οι δυο ομάδες θα αναμετρηθούν στον ημιτελικό του κυπέλλου αυτήν την Τετάρτη. Ο Καβάνι και η παρέα του περιμένουν τα πριγκιπόπουλα με ανοιχτές αγκάλες και θα δούμε αν θα τους δώσουν ακόμα ένα μάθημα.

Βαθμολογία: *με αγώνα λιγότερο

  1. ΜΟΝΑΚΟ 80 *
  2. ΠΑΡΙ Σ.Ζ. 80
  3. ΝΙΣ 74
  4. ΜΠΟΡΝΤΟ 55
  5. ΛΥΩΝ 54 *
  6. ΜΑΡΣΕΙΓ 52

 

Κορυφαίοι σκόρερ:

  1. Έντινσον Καβάνι 31
  2. Αλεξάντρ Λακαζέτ 24
  3. Ρανταμέλ Φαλκάο 19