Όλοι γνωρίζουν πως η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού (ΔΕΗ) αντιμετωπίζει πιέσεις ρευστότητας λόγω των ανεξόφλητων λογαριασμών.

Είναι δεδομένο πως στους  οικιακούς καταναλωτές έχει βρει ένα σημείο επαφής με τους διακανονισμούς, αλλά το μεγάλο πρόβλημα είναι οι επιχειρήσεις. Τα τιμολόγια αυτά είναι υψηλού μέσου όρου και στραγγαλίζουν την προσπάθεια του απλού πολίτη στην τόνωση των ταμειακών διαθεσίμων.

Από τη διοίκηση του οργανισμού εκδόθηκε καθησυχαστική ανακοίνωση πως δεν υπάρχει κίνδυνος για τη μισθοδοσία των υπαλλήλων της εταιρείας για μετά τον Ιούνιο, παρά τις φήμες που κυκλοφόρησαν.

Ήταν η απάντηση στον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Γιώργο Αδαμίδη, που δήλωσε ότι «η εταιρεία θα αντιμετωπίσει πρόβλημα τον Ιούνιο και στη μισθοδοσία εξ αιτίας των τεράστιων οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει».

Όμως δεν απαντά κανείς για την εξέλιξη της απόφασης πώλησης του 17% της ΔΕΗ που υπέγραψε ο Πάνος Σκουρλέτης από τον περασμένο χρόνο. Μήπως η απαξίωση της πιο κερδοφόρας δημόσιας υπηρεσίας αποσκοπεί στην πώληση του μεριδίου σε εξευτελιστική τιμή;