Η Μπαρτσελόνα έχασε το μυαλό της από τη μέθη της ανατροπής κόντρα στην Παρί. Ηττήθηκε εύκολα (2-1) απ’ τη Λα Κορούνια 9 χρόνια μετά. Η Ρεάλ ανέκτησε την πρωτιά επικρατώντας πολύ δύσκολα της Μπέτις, πάλι με γκολ του Ράμος.

Η ανέλπιστη πρόκριση στους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ επηρέασε την ψυχολογία των πρωταθλητών. Παρότι ταξίδευαν απ΄ τη μία άκρη της Ισπανίας στην άλλη, δεν μπόρεσαν να συγκεντρωθούν και να νικήσουν ένα φαινομενικά εύκολο αγώνα κόντρα στη 17η ομάδα της Κορούνια.

Η καταρρακτώδης βροχή του Ατλαντικού «έσβησε» την Μπαρτσελόνα και οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι απ΄ το πρώτο λεπτό. Κατάφεραν να προηγηθούν όμως στο 40ό με το ριμπάουντ του Χοσέλου.

Με την έναρξη της επανάληψης ισοφάρισε ο Σουάρες με πανίσχυρο σουτ. Η ροή του αγώνα δεν άλλαξε σε καμία περίπτωση. Η Λα Κορούνια πέτυχε το νικητήριο στο 76′ με κεφαλιά του Μπεργαντίνιος. Αν δεν ήταν σε πολύ καλή μέρα ο Τερ Στέγκεν, η Μπάρτσα δεν θα γλίτωνε την τεσσάρα. Πάντως οι γηπεδούχοι, που είχαν να νικήσουν τους Καταλανούς απ΄ τον Απρίλιο του 2008, ξέφυγαν 8 βαθμούς απ΄ τη ζώνη υποβιβασμού.

 

Αργότερα η Ρεάλ χρειάστηκε και πάλι τον αρχηγό ήρωά της για να εκμεταλλευτεί την απώλεια της Μπαρτσελόνα. Η Ρεάλ Μπέτις προηγήθηκε μέσα στο Μπερναμπέου εξαιτίας της γκάφας του Νάβας.

Ο Σανάμπρια σούταρε απ΄ το πέναλτι. Ο πορτιέρο της Ρεάλ φάνηκε να μπλοκάρει εύκολα, όμως η μπάλα του γλίστρησε απ΄την αγκαλιά και μπήκε μέσα. Ισοφάρισε στο 41′ ο Ρονάλντο με κεφαλιά από σέντρα του Μαρσέλο.

Στο 73′ ο Πορτογάλος έβαλε δεύτερο γκολ με κρέμασμα. Του το ακύρωσαν λανθασμένα ως οφσάιντ. Στο 78′ αποβλήθηκε για την Μπέτις  σωστά ο Πιτσίνι. Και βέβαια στο 81′ πάλι από κόρνερ του Κρόος, σηκώθηκε για άπιαστη κεφαλιά ο Σέρχιο Ράμος και πέτυχε το 2-1. Τη νίκη οριστικοποίησε ο Νάβας ρεφάροντας το προηγούμενο λάθος του. Απέκρουσε καταπληκτικά την κεφαλιά του Αλεγκρία στο 92′.

 

Ο Ράμος έφτασε τα 7 γκολ στο πρωτάθλημα και είναι 3ος σκόρερ της Ρεάλ, με ένα λιγότερο απ’ τον Μοράτα. Συνολικά τα τέρματά του έχουν παράξει τους 9 απ΄τους 62 βαθμούς της Ρεάλ, επίδοση χωρίς προηγούμενο για κεντρικό αμυντικό των Μαδριλένων. Την επόμενη φορά η Ρεάλ φιλοξενείται στο Μπιλμπάο, η Μπαρτσελόνα υποδέχεται τη Βαλένθια και η Ατλέτικο τη Σεβίγια.

Υπόλοιπα αποτελέσματα 27ης αγ.
ΕΣΠΑΝΙΟΛ 4-3 ΛΑΣ ΠΑΛΜΑΣ
ΒΑΛΕΝΘΙΑ 1-1 ΧΙΧΟΝ
ΣΕΒΙΓΙΑ 1-1 ΛΕΓΑΝΕΣ
ΜΑΛΑΓΑ 1-2 ΑΛΑΒΕΣ
ΓΡΑΝΑΔΑ 0-1 ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
ΡΕΑΛ ΣΟΣΙΕΔΑΔ 0-2 ΑΘΛΕΤΙΚ ΜΠΙΛΜΠΑΟ
ΘΕΛΤΑ 0-1 ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ
Βαθμολογία: * με αγώνα λιγότερο

  1. ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ 62 *
  2. ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ 60
  3. ΣΕΒΙΓΙΑ 57
  4. ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ 52
  5. ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ 48
  6. ΡΕΑΛ ΣΟΣΙΕΔΑΔ 48
  7. ΑΘΛΕΤΙΚ ΜΠΙΛΜΠΑΟ 44

Πρώτοι Σκόρερ:
Λιονέλ Μέσι 23
Λουίς Σουάρεζ 21
Κριστιάνο Ρονάλντο 19