Μετά από ένα εκπληκτικό τελικό που κρίθηκε στο 5ο σετ, ο Ρότζερ Φέντερερ επικράτησε με 3-2 σε του Μάριν Τσίλιτς και πανηγύρισε τον 20ό τίτλο Grand Slam της καριέρας του στο Αυστραλιανό Open της Μελβούρνης.

Ο μεγαλύτερος τενίστας όλων των εποχών έκαμψε την αντίσταση του Κροάτη Μάριν Τσίλιτς στα πέντε σετ (6-2, 6-7, 6-3, 3-6, 6-1) και μετά από 3 ώρες και 7′ κατέκτησε το φετινό Αυστραλιανό Όπεν.

Δικαιολογημένα πανηγύρισε το 6ο του τρόπαιο στην μεγαλούπολη της μακρινής Ηπείρου, με το οποίο ισοφάρισε στη σχετική λίστα του Νόβακ Τζόκοβιτς και Ρόι Έμερσον!

Αξίζει να επισημανθεί ότι ο Ελβετός τενίστας διατήρησε τα σκήπτρα του στη Μελβούρνη, καθώς στον περυσινό τελικό είχε επικρατήσει του Ράφα Ναδάλ, ο οποίος ως γνωστό αποχώρησε τραυματίας στη διάρκεια του προημιτελικών της διοργάνωσης.

Ο μόνος άνδρας που έχει… πιει τόσες πολλές φορές νερό, με τον Ράφα Ναδάλ να ακολουθεί με 16 «μεγάλα» τρόπαια και τον Πιτ Σάμπρας να ολοκληρώνει το… βάθρο με 14. Πλέον, ο Φέντερερ έχει 20 τρόπαια και «κυνηγά» την Στέφι Γκραφ, που έχει κατακτήσει 22 majors. Και η αλήθεια είναι ότι έτσι όπως εμφανίζεται στα courts εδώ και έναν χρόνο, έχει κάθε λόγο να πιστεύει ότι θα διευρύνει το ρεκόρ του!