Της Ζωής Τόλη

Μια εντυπωσιακή βραδιά μας χάρισε ο ταλαντούχος Π. Πετράκης σε έναν ατμοσφαιρικό χώρο στο Μεταξουργείο.

“El fuego de la Pasión”, στο El Convento del Arte, με τον καταπληκτικό Παναγιώτη Πετράκη, πάνω σε μια ιδέα του Πάνου Αμαραντίδη, με τίτλο” Όλες του κόσμου οι μουσικές”.

Μία μουσική παράσταση αφιερωμένη στην Ισπανία, ένα μουσικό και γευστικό σεργιάνι στις γειτονιές του κόσμου με Flamenco, Paso Doble, Latin Pop, Zazz, Salsa, Merengue, Tango, Bolero και άλλα ισπανόφωνα αγαπημένα τραγούδια, που πλημμυρίζουν τη σκηνή.

Ο αγαπημένος στο κοινό ηθοποιός/ ερμηνευτής μας ταξιδεύει στην τσιγγάνικη παράδοση της Ανδαλουσίας και στη Λατινική Αμερική, μεταδίδει με το ταπεραμέντο του εκφραστικότητα, δυναμισμό, πάθος και ερωτισμό αποδεικνύοντας ότι αυτή τη στιγμή είναι ο μοναδικός showman στην ελληνική σκηνή.

Εκρηκτικός, με ρυθμό και άνεση ξεδιπλώνει το πολύπλευρο ταλέντο του, ερμηνεύοντας φανταστικά τραγούδια που έμειναν κλασικά στο διεθνές ρεπερτόριο και όχι μόνο. Τάνγκο που μιλάνε για τη ζωή , τον έρωτα, τη ζήλεια και το θάνατο  αφυπνίζουν τα κρυμμένα συναισθήματα και ενθουσιάζουν το κοινό που δονείται στις άψογες εκτελέσεις της μουσικής.

Ελληνικά τραγούδια που επηρεάστηκαν από την ισπανική κουλτούρα μας θυμίζουν τα κοινά σημεία των δύο πολιτισμών στη λεκάνη της Μεσογείου και φανατίζουν τους θεατές σε αυτή την πρωτόγνωρη μουσική διαδρομή, που δείχνουν τη χαρά τους απλόχερα.

Το ισπανικό κρασί που έρρεε άφθονο και οι γεύσεις της ομόλογης κουζίνας αφυπνίζουν τις αισθήσεις μέσα σε ένα περιβάλλον ζεστό, αισθαντικό και ταιριαστό στις μελωδίες του Ισπανού κιθαρίστα, στα εντυπωσιακά κρουστά και στα υπέροχα πλήκτρα του Κωνσταντίνου  Παγιάτη, που είναι ο μαέστρος και ενορχηστρωτής.

Η οικοδέσποινα της βραδιάς Αλίκη Δανάλη πρόσχαρη και ικανή στη δουλειά της έκανε τα πάντα για να μας ευχαριστήσει , με το χαμόγελο και την ευγένειά της.

Μία μουσική παράσταση που αξίζει για την ποιότητα, τον επαγγελματισμό και την ανάγλυφη πληθωρικότητά της.