Τα ρέστα της θα παίξει η κυβέρνηση το επόμενο εξάμηνο  με διττό στόχο : νέο  σχέδιο χρηματοδότησης των δανειακών αναγκών σε συνάρτηση με τη δημιουργία νέου πλούτου στη χώρα.

Το κλείοιμο της τρίτης αξιολόγησης επικυρώθηκε στο χθεσινό Eurogroup αλλά  το ύφος του Ευκλείδη Τσακαλώτου ήταν προβληματισμένο.

Από τη μια χαρούμενος για την τελευταία παράγραφο του ανακοινωθέν που υπογραμμίζει τον οδικό χάρτη για τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους σε συνάρτηση με το ρυθμό ανάπτυξης τα επόμενα χρόνια. Επίσης ετοιμάζεται μαξιλάρι 10 δις για το 2018 και εκεί θα μπουν τα 1,9 δις από τη συνολική δόση.

Από την άλλη αν δεν τα καταφέρουμε να τρέχουμε με 3,5%, υποχρεούμαστε να φέρουμε τη μείωση του αφορολογήτου το 2019 μαζί με την μείωση των συντάξεων.

Ταυτόχρονα να επιταχυνθούν οι αποκρατικοποιήσεις σε ΔΕΠΑ ,ΔΕΣΦΑ, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ και στα περιφερειακά λιμάνια.

Οι πλειστηριασμοί θα ενταθούν σε ρυθμό των 1.000 το μήνα και 10.000 συνολικά το 2018. Μάλιστα φτάνει σε 130.000 περιπτώσεις τα επόμενα τρία χρόνια, φαντάζει εφιάλτης και για ακίνητη περιουσία κάτω από 200.000 ευρώ.

Οι ελληνικές τράπεζες σώθηκαν με χρήματα του ελληνικού λαού και τώρα απειλούν την διαβίωση χιλιάδων συμπολιτών μας. Η λογιστική αξία των ακινήτων που έχουν στο χαρτοφυλάκιο τους είναι μειωμένη και λόγω των επερχόμενων stress tests καίγονται να τα καθαρίσουν.

Να επιτραπεί και στους δανειολήπτες να αγοράσουν τα δάνεια τους και όχι μόνο στα ξένα funds.

Η μάχη με την ΕΚΤ είναι αν πιεστεί η Ελλάδα να μπει σε πιστοληπτική γραμμή που στηρίζει και ο Γιάννης Στουρνάρας ενώ ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης,, Γιάννης Δραγασάκης ξεκαθάρισε να μας λείπει το βύσσινο, πάμε καθαρά στις αγορές.

Η συμμετοχή του ΔΝΤ θα συζητηθεί και στο αυριανό ραντεβού Λαγκάρντ-Τσίπρα στο Νταβός. Ο Πιερ Μοσκοβισί δήλωσε πως έχει τη πεποίθηση πως θα παραμείνει στο πρόγραμμα και η παρουσία του βοηθά τη χώρα να πιέζει για το χρέος.

Αν καταφέρουμε να πείσουμε για ένα ρεαλιστικό σχέδιο διαχείρισης των οικονομικών μας και ανεβάσουμε την αξιοπιστία μας τόσο οι αγορές όσο και οι θεσμοί θα χαμογελούν. Οι μεν πρώτοι  για την κατοχύρωση των κερδών από το δανεισμό μας και οι δε γιατί μας ξεφορτώθηκαν και θα. ησυχάσουν τα κοινοβούλια τους.