Η McLaren-Honda έθεσε όρο στον Αλόνσο ότι αν δεν κερδίζει αγώνες τότε θα αναζητήσει αλλη ομάδα!

Μια άκρως απαγορευτική τόσο για την ίδια όσο και για τον Ισπανό οδηγό ρήτρα, έβαλε η McLaren-Honda. Η Ιαπωνική ομάδα που εξακολουθεί να ταλαιπωρείται από τις ανίσχυρες και φτωχές σε αξιοπιστία υβριδικές μηχανές της Honda, με αποτέλεσμα όχι απλά να μην είναι σε θέση να διεκδικήσει νίκες αλλά ακόμα δεν έχει κερδίσει ούτε ένα βαθμό μετά τα πρώτα έξι Grand Prix, είπε στον Αλόνσο ότι για να ανανεωθεί το συμβόλαιο του πρέπει να φέρνει νίκες

«Μετά από τρία χρόνια δεν έχουμε φτάσει στους στόχους μας και τα πράγματα πρέπει να αλλάξουν. Εγώ θέλω να κερδίζω και εντάχθηκα σε αυτό το project γιατί ήθελα να γίνω πάλι παγκόσμιος πρωταθλητής. Όμως δεν είμαστε σε θέση να διεκδικήσουμε κάτι τέτοιο. Αν δεν βλέπεις τα πράγματα να αλλάζουν και δεν είσαι σε ανταγωνιστικό περιβάλλον, τότε ίσως είναι η ώρα να αλλάξεις project. Μόνο αυτό μπορώ να πω αυτή τη στιγμή. Μέχρι να κάτσω να πάρω τις αποφάσεις μου, τον Σεπτέμβριο/Οκτώβριο, δεν μπορώ να πω κάτι με απόλυτη σιγουριά», είπε ο Ισπανός.

 

«Προτεραιότητά μου είναι να κατακτήσω έναν τρίτο παγκόσμιο τίτλο και μετά από 16 χρόνια εδώ, δεν υπάρχει κάτι καλύτερο να οδηγήσω από ένα μονοθέσιο της F1. Όμως ξέρω πως μπορώ να μπω μέσα σε ένα αγωνιστικό, οποιουδήποτε θεσμού, με οποιαδήποτε ελαστικά ή κανονισμούς και να είμαι ανταγωνιστικός. Δεν φοβάμαι το μέλλον και ξέρω πως αν δεν μπορώ να πετύχω στη Formula 1, τότε μπορώ να κερδίσω σε άλλους θεσμούς», είπε με νόημα ο 35χρονος.