Η παρέα του Γιάννη Αντετοκούνμπο έδειξε χαρακτήρα  και  έτσι οι Μπακς του Μιλγουόκι έφυγαν με  το τεράστιο διπλό μέσα στο Πόρτλαντ, κερδίζοντας με 90-93.

Ένα διπλό που ανέβασε το ρεκόρ των Μπακς στο 35-35, με τα «ελάφια» να πατούν γερά πλέον στην 7η θέση της Ανατολής, με τους 8ους Χιτ να ακολουθούν με 35-36 και τους Πίστονς με τους Μπουλς να έχουν πλέον ρεκόρ 34-37 και 33-38 αντίστοιχα.

Μπροστάρης αυτής της εκπληκτικής νίκης ήταν φυσικά ο Γιάννης. Σε έναν από τους αγώνες της χρονιάς o Έλληνας σούπερ σταρ βγήκε μπροστά, τελειώνοντας το παιχνίδι με 22 πόντους, με 8/21 σουτ, 6/7 βολές, 8 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 1 κλέψιμο, 2 κοψίματα, σε 30 λεπτά, όντας ο δεύτερος σκόρερ των Μπακς πίσω από τον Kρις Mίντλετον (26 πόντοι), σε μία βραδιά που κανένας άλλος παίκτης της ομάδας δεν είχε διψήφιο αριθμό πόντων. Για τους Μπλέιζερς  oι Ντάμιαν Λίλαρντ με 31 πόντους και Αϊ Τζέι Μακόλουμ με 21 πόντους αντίστοιχα, ήταν οι κορυφαίοι.

Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για το Πόρτλαντ που ξέφυγε νωρίς με 10-2 και 17-8. Οι Μπακς ωστόσο απάντησαν άμεσα, μειώνοντας σε 21-18 στο τέλος της πρώτης περιόδου. Στη δεύτερη περίοδο το Mιλγουόκι αντέδρασε, περνώντας καταρχήν μπροστά με 21-25, ενώ δεν έμεινε εκεί, παρά λίγο αργότερα ξέφυγε με 33-43 και τελικά με 35-48 στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου η διαφορά έφτασε στους 15 πόντους για τους Μπακς 35-50, που έδειχναν να ελέγχουν το ματς. Το Πόρτλαντ ωστόσο δεν άργησε να βγάλει αντίδραση, αρχίζοντας να μειώνει σιγά  σιγά τη διαφορά, μειώνοντας σε 63-67 στο τέλος της τρίτης περιόδου.

Κάπως έτσι, η τέταρτη περίοδος θα εξελισσόταν σταδιακά σε ένα μοναδικό θρίλερ, με τους Μπακς να ξεφεύγουν μεν με 71-80, αλλά το Πόρτλαντ με αντεπίθεση διαρκείας να παίρνει προβάδισμα με 85-88. Οι Μπακς όμως δεν είχαν πει την τελευταία τους κουβέντα και με ένα μικρό ξέσπασμα πέρασαν μπροστά με 90-93, με 100 δευτερόλεπτα να μένουν για το τέλος του αγώνα.

Έκτοτε οι δύο ομάδες δεν έμελλε να ξανασκοράρουν, αστοχώντας ή κάνοντας λάθος σε διαδοχικές επιθέσεις, με τον Λίλαρντ να δέχεται μια μεγαλοπρεπή τάπα από τον Γιάννη σε προσπάθειά του για λέι-απ με 6 δευτερόλεπτα να μένουν για τη λήξη του αγώνα και ακολούθως να αστοχεί στο τέλος του αγώνα σε τρίποντο που θα μπορούσε να στείλει το ματς στην παράταση. Χαρίζοντας έτσι στο Μιλγουόκι μια τεράστια νίκη εν όψει των πλέι-οφ με το τελικό 93-90.

https://www.youtube.com/watch?v=F2iuAFbVzXI