Η κλεψύδρα για το Σκοπιανό τελειώνει με βάση την παραδοχή πως η γείτονα χώρα καίγεται να μπει στο ΝΑΤΟ και το Μαξίμου φέρεται με τις διαδοχικές ενημερώσεις των πολιτικών αρχηγών να μαζεύει τις τελικές θεσεις τους.

Το παζλ κλείνει την ΝΔ να στέλνει σήμερα το απόγευμα στις 5 τον αρμόδιο τομεάρχη Γιώργο Κουμουτσάκο αντί του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Μια φράση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε ραδιοφωνική συνέντευξη πως η στάση μας θα εκτιμηθεί από την πρόταση που θα φέρει η κυβέρνηση, αφήνει ένα παράθυρο σύγκλισης.

Η Φώφη Γεννηματά και ο Σταύρος Θεοδωράκης τηρούν στάση αναμονής ενώ ο Δημήτρης Κουτσιούμπας με το Βασίλη Λεβέντη δεν δέχονται καμία συζήτηση για το όνομα.

 

Για να επικυρωθεί η συμφωνία απαιτείται η πλειοψηφία των παρόντων βουλευτών και όχι το όριο των 150+1 θετικών ψήφων.

Δηλαδή σε περίπτωση που οι ΑΝΕΛ και η ΝΔ αποφασίσουν να αποχωρήσουν από τη διαδικασία, η κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα να πετύχει την υπερψήφιση.

Όλοι θα είναι ικανοποιημένοι, με τους ΑΝΕΛ να φορούν τον πατριωτικό μανδύα χωρίς κόστος, η ΝΔ να παραμένει στη γραμμή Βουκουρεστίου.

Βέβαια η πραγματική καταγραφή των συνεπειών θα γίνει στην κάλπη, όποτε γίνουν οι εκλογές.

Το Σκοπιανό θα καταλήξει στην προφητεία του γηραιού Κώστα Μητσοτάκη:κανείς δεν θα ασχολείται με το όνομα στα επόμενα 10 χρόνια.

Το είχε πει το 1993, έπεσε 15 χρόνια  έξω,….μικρό το κακό!!!