Μία ημέρα μετά το Eurogroup στο δεν επετεύχθη συμφωνία, καθώς διαπιστώθηκε μεν σημαντική πρόοδος στο πεδίο της δεύτερης αξιολόγησης του προγράμματος, σε ό,τι αφορά την εκπλήρωση των προαπαιτούμενων, αλλά δεν γεφυρώθηκε το χάσμα γύρω από το ελληνικό χρέος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, δήλωσε ότι χθεσινή μη λήψη απόφασης δεν αποτελεί αποτυχία της γραμμής διαπραγμάτευσης.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ την Τρίτη, ο Δ. Τζανακόπουλος δήλωσε αισιόδοξος ότι στις 15 Ιουνίου, όταν διεξάγεται το επόμενο Eurogroup, θα επιτευχθεί μια συνολική συμφωνία. Πρόσθεσε επίσης ότι το σύνολο του διεθνούς Τύπου «αναφέρεται σήμερα, δυσμενώς, στον Β. Σόιμπλε».

Όπως ανέφερε, το κείμενο το οποίο κατατέθηκε στο Eurogroup είχε και πρόταση που αφορούσε το θέμα του ελληνικού χρέους. Διαβεβαίωσε δε ότι η εκταμίευση της δόσης έχει δρομολογηθεί. Ο Δ. Τζανακόπουλος δήλωσε ότι μόνο ελληνικά ΜΜΕ και η αντιπολίτευση καταλογίζουν ευθύνες για την καθυστέρηση στην ελληνική πλευρά.

Αναφερόμενος στην πώληση του 20% του Mega στον Ιβάν Σαββίδη, σημείωσε πως «δεν πρόκειται να παρέμβουμε ή να σχολιάσουμε επιχειρηματικές συναλλαγές στον χώρο των ΜΜΕ. Αν υπάρχει οποιοδήποτε θέμα με τον κ.Σαββίδη αρμόδια είναι τα ελληνικά δικαστήρια», πρόσθεσε, συμπληρώνοντας ότι δεν «βλέπει» κανένα περίεργο δάνειο στην περίπτωση του Ι. Σαββίδη.