Πόλεμος για τον Αντεντοκούμπο.Οι προπονητές της εξέδρας ανακάλυψαν συνωμοσία των Αμερικανών εναντίον της Εθνικής.

Του Βαγγέλη Σπυράκη

Σε μετωπική σύγκρουση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ) με το NBA έχει οδηγήσει η αιφνίδια απόφαση του Γιάννη Αντετοκούνμπο να μην αγωνιστεί με την Εθνική Ελλάδος στο προσεχές Ευρωμπάσκετ.

Η ΕΟΚ αμφισβήτησε ανοικτά τη σοβαρότητα του τραυματισμού του Έλληνα άσου, καταγγέλλοντας “οργανωμένο και καλά σκηνοθετημένο σχέδιο” από τους Μιλγουόκι Μπακς και το NBA.

O Γιάννης Αντετοκούνμπο ανακοίνωσε μέσω Facebook την απόφασή του να μην ενισχύσει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στο Ευρωμπάσκετ, επικαλούμενος τον τραυματισμό του στο πόδι.

Το NBA και οι Μιλγουόκι Μπακς δεν άφησαν αναπάντητες τις “βολές” της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης.

«Το ΝΒΑ και οι Μιλγουόκι Μπακς έχουν ακολουθήσει όλα τα απαραίτητα πρωτόκολλα βάσει της συμφωνίας του ΝΒΑ με την FIBA. Ο Γιάννης έχει έναν τραυματισμό που έχει επιβεβαιωθεί από πολλαπλές εξετάσεις και κάθε σκέψη περί του αντιθέτου είναι λανθασμένη», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

 

Σε όλο αυτό τον πανικό, ο Ρατσισμός, και αμάθεια είναι το χειρότερο κοκτέιλ στα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ώρες με τον Γιάννη Αντεντοκούμπο. Η ανακοίνωση από τον ίδιο ότι δεν μπορεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην Εθνική μας ομάδα ενόψει Ευρωμπάσκετ, άνοιξε τους ”ασκούς του αιόλου” για την ΕΟΚ -ΝΒΑ και φυσικά όρισμένους έλληνες προπονητές της εξέδρας (σ.σ δημοσιογράφους) για να αποδομήσουν ότι καλύτερο έχει να δείξει η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια στον αθλητισμό-διαφημίζοντας παράλληλα την χώρα μας σε ολόκληρο τον πλανήτη…

Είναι αξιολύπητο να προσπαθούν ορισμένοι να κατεβάσουμε τον Γιάννη Αντετοκούνμπο στο επίπεδό τους και να τον αποδομήσουν , δίνοντας τροφή σε εκείνους που περιμένουν στην γωνία για να ξεσπάσουν με ρατσιστικά σχόλια εναντίον του.

Το ενδεχόμενο να είναι εκ του πονηρού οι επιθέσεις στον Greek Freak, φυσικά και είναι υπαρκτό. Και σε αυτό το σενάριο αν μη τι αλλο έχουν λόγο οι άνθρωποι της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλασθοφαίρισης, καθώς βλέπουν ότι η ομάδα δεν τραβάει και ενορχήστρωσαν εκείνοι αυτό κόλπογια να προλάβουν την ενδεχόμενη αποτυχία της Εθνικής στο Ευρωμπάσκετ. Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που μιλούσαν για μετάλλιο, μην γνωρίζοντας φυσικά ότι η επίσημη αγαπημένη δεν είχε μέχρι πρότινος προπονητή μέχρι τα μέσα Ιουλίου, είχε πάικτες που ερχόντουσαν κατακωποι απο τον μαραθώνιο της Ευρωλίγκας. Από την άλλη η ΕΟΚ καθυστέρησε ηθελημένα (;) την προετοιμασία, και πλέον έχουν έτοιμες τις προκατασκευασμένες δικαιολογίες για πιθανή αποτυχία αλλά και τον αποδιοπομπαίο τράγο στο πιάτο.

Όπως και να έχει, η Εθνική έχει μέταλλο και οι παρόντες θα κλε΄΄ισουν τα αυτία τους στα κακόβουλα σχόλια. Άλλωστε οι παίκτες της εθνικής ξέρουν τι πρέπει να κάνουν και στηρίζουν με τις δηλώσεις τους τον συμπαίκτη τους, που έχει δείξει πόσο πολύ αγαπάει την ομάδα. Αν τελικά ο Αντεντοκούμπο δεν ήθελε να παίξει θα πατούσε εδω και χρόνια στην μεταγραφή του στο ΝΒΑ και θα γύριζε την πλάτη. Όμως ο αθλητισμός έχει και τραυματισμούς και σε αυτό το κομμάτι όσοι γνωρίζουν οφείλουν να σεβαστούν την απόφαση του να προστατεύσει τον ευατό του. Ο ίδιος ο Greek Freak, θέλει να είναι υγιείς για να προσφέρει τα επόμενα χρόνια στην ομάδα. Για αυτό καλό είναι να σταματήσουν εδώ οι θεωρίες περί συνωμοσίας και ας αφήσουμε ύσηχο τον Γιάννη!

Πηγή: koutipandoras.gr