Η Άρσεναλ έβαλε κάτω την Τσέλσι (2-1) με Σάντσες, Ράμσεϊ και πήρε το Κύπελλο Αγγλίας για 13η φορά.

Πολύ πλούσιο θέαμα για ακόμη μια φορά στο Γουέμπλεϊ. Πριν την έναρξη σιώπησαν εκκωφαντικά 90.000 φίλαθλοι προς τιμήν των θυμάτων της τρομοκρατίας στο Μάντσεστερ.   Οι πρωταθλητές ήθελαν το νταμπλ αλλά η Άρσεναλ έδειξε πιο αποφασισμένη και πολύ πιο έτοιμη για τη νίκη.

Ο Βενγκέρ ήθελε δυναμικό ξεκίνημα για να αιφνιδιάσει την Τσέλσι και να μην την αφήσει να οργανωθεί. Δικαιώθηκε γιατί μόλις στο 5ο λεπτό ο Σάντσες κέρδισε μια κόντρα έξω απ΄την περιοχή, προχώρησε ανενόχλητος μέχρι μέσα και νίκησε τον Κουρτουά με πλασέ.

Το γκολ αρχικά ακυρώθηκε επειδή ο επόπτης θεώρησε πως ο εκτεθειμένος Ράμσει επηρέαζε τη φάση. Σωστά όμως ο διαιτητής αποφάσισε να το μετρήσει. Απόλυτη κυριαρχία της Άρσεναλ στο πρώτο 20λεπτο. Είχε δοκάρι με το Γουέλμπεκ ενώ ο Κέιχιλ απέκρουσε δυο φορές τη μπάλα πάνω στη γραμμή. Η Τσέλσι συνήλθε αλλά μόνο δυο ευκαιρίες είχε πριν λήξει το ημίχρονο με Κόστα και Πέδρο.

Στην επανάληψη οι μπλε πίεσαν πολύ, αλλά η άμυνα της Άρσεναλ δεν τους άφηνε καθόλου χώρους ούτε για σουτ ούτε για κάθετες μπαλιές. Επομένως οι προσπάθειες των Αζάρ, Μάτιτς και Φάμπρεγας δεν είχαν καμία τύχη. Στο 68′ ο Μόζες έκανε θέατρο για να πάρει πέναλτι και ο Τέιλορ τον απέβαλε με 2η κίτρινη. Η Τσέλσι όμως χρειαζόταν μια φάση για να κάνει τη ζημιά και τη βρήκε.

Στο 76′ ο Γουίλιαν σέντραρε, ο Κόστα κατέβασε άψογα μπροστά στο νεαρό Χόλντινγκ και νίκησε με γυριστό δεξί τον Οσπίνα για το 1-1. Δε το χάρηκαν πολύ. Ο Βενγκέρ στο 78′ έβαλε μέσα το Ζιρού. Ο Γάλλος 38 δευτερόλεπτα μετά έβγαλε ασίστ από αριστερά στο Ράμσεϊ που ελίχθηκε ανάμεσα σε τρεις αμυνόμενους και σκόραρε με κεφαλιά για το 2-1.

Το παιχνίδι έγινε συναρπαστικότερο λίγο πριν τελειώσει. Στο 86′ ο Κόστα πήρε φοβερή μπαλιά από τον Καντέ, αλλά σούταρε πάνω στον Οσπίνα χάνοντας τεράστια ευκαιρία για νέα ισοφάριση. Αμέσως στην αντεπίθεση ο Οζίλ πλάσαρε στο δοκάρι και η Τσέλσι γλίτωσε το 3ο γκολ. Δε γλίτωσε όμως την ήττα που ήρθε δίκαια.

Ήταν το 3ο κύπελλο στα τελευταία 4 χρόνια για την Άρσεναλ που ξεπέρασε και πάλι τη Γιουνάιτεντ φτάνοντας συνολικά τις 13 κατακτήσεις (1930,1936,1950,1971,1979,1993,1998,2002,2003,2005,2014,2015,2017). Ήταν και το 7ο του Βενγκέρ που είναι ο πολυνίκης του θεσμού στην Αγγλία.

Απέδειξε πως στο κύπελλο έχει τον τρόπο να κερδίζει. Μακάρι να τα κατάφερνε το ίδιο καλά και στα υπόλοιπα. Απεναντίας ο Κόντε ούτε τώρα μπόρεσε να πάρει κύπελλο. Και στην Ιταλία με τη Γιούβε αποτύγχανε συνεχώς. Η χρονιά  πανηγυρικά παρά το γεγονός πως η Άρσεναλ δε θα  είναι Champions League ου χρόνου μετά απο 20 χρόνια. Οι δύο ομάδες θα συναντηθούν για το Σούπερ Κάπ τον Αύγουστο

 

https://www.youtube.com/watch?v=uNkzQZJ3ipQ