Κάτι πρέπει να γίνει. Δεν είναι αυτή η αδράνεια, χαρακτηριστικό αλληλεγγύης, ανθρωπιάς, λογικού συμφέροντος, και δείγμα μιας Ευρώπης που προσπαθεί να στεριώσει σε σταθερό έδαφος, μετά από μεγάλη, πολυετή κρίση και με την κρίση του κορονοϊού σε δράση.

Θεμιτό και καλό οι διακοπές, Αλλά, εδώ έχουμε καταστροφές, και προοπτικές για συνέχεια. Εκατομμύρια Ευρωπαίοι, μιας και μιλάμε για την ΕΕ, πάσχουν, αυτή τη στιγμή άμεσα, η έμμεσα από τις πυρκαγιές. Δεν είναι μόνο οικολογική καταστροφή. Για να το πούμε απλά, είναι καταστροφή ζωής, και σε μερικές περιπτώσεις απώλεια ζωής.

Δεν είναι δύσκολο να το καταλάβουμε. Ας σκεφτούμε, για παράδειγμα, ότι το σπίτι που εξαφάνισε η φωτιά στο πέρασμά της, ήταν το δικό μας σπίτι. Αυτό, που μερικοί χτίσαμε, η αγοράσαμε με πολύ, πολύ κόπο, με πολύ πολύ χαρά το αποκτήσαμε, και φωλιάσαμε, εκεί όνειρα. Πάνε όλα, Συντριβή!

Ας συγκληθεί μια έκτακτη σύνοδος για να ληφθούν αποφάσεις σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, μιας και το θέμα δεν είναι μόνο εθνικό. Και να εφαρμοστούν άμεσα μέτρα πρόληψης και καταστολής που, θα εμποδίσουν το κακό, η θα το περιορίσουν.

Δύο αεροπλάνα που έστειλε η ευρωπαϊκή Πολιτική Προστασία στην Ελλάδα, και σε άλλες χώρες που αυτή τη στιγμή μάχονται με τις καταστροφικές πυρκαγιές, που εδώ περιoρίζονται, εκεί ανάβουν, και εδώ αναζωπυρώνονται. Τι να κάνουν δυο και τρία αεροπλάνα και μερικοί πυροσβέστες. Είμαστε ευγνώμονες για τη βοήθεια αυτή, αλλά είναι πάρα πολύ λίγη για τις τεράστιες ανάγκες, που δημιουργήθηκαν και δημιουργούνται.

Εδώ θα έπρεπε, να σπεύσει κάθε χώρα από τις 27, μέλη της ΕΕ, η οποία δεν αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή τέτοια προβλήματα, να στείλει όσο μεγαλύτερη βοήθεια μπορεί. Μόνο έτσι, με μια επίθεση αλληλεγγύης αντιμετωπίζεται η λαίλαπα της φωτιάς, η οποία δεν καταστρέφει την ελληνική περιουσία, την ιταλική, κλπ., αλλά την ευρωπαϊκή. Δεν βλάπτει μόνο την υγεία των Ελλήνων, η των Ισπανών, αλλά όλων των Ευρωπαίων. Ο αέρας μολύνεται βάναυσα, και αυτός δε γνωρίζει σύνορα.

Αλώστε, οι Ευρωπαίοι περιμένουν από την ΕΕ, να δείξει, πως τους αντιμετωπίζει ως μέλη της ευρωπαϊκής οικογένειας. Και, ακόμη, όταν εκχωρείς εξουσία σε έναν διεθνή οργανισμό, όπως έγινε και γίνεται από τα κράτη μέλη προς την ΕΕ, αποκτάς και δικαιώματα σε αυτήν και περιμένεις τη βοήθειά της, όταν χρειαστεί.

Η φωτιά δεν περιμένει

Δεν υπάρχει, σήμερα, θεσμοθετημένη ευρωπαϊκή δασική πολιτική, Υπάρχουν σκόρπια μέτρα, πρωτοβουλίες, υπάρχει η ευρωπαϊκή πολιτική προστασία, με περιορισμένο προϋπολογισμό, και μόλις τώρα, ετοιμάζει η Επιτροπή νέα Δασική Στρατηγική. Ωστόσο, ας γίνει μια κινητοποίηση από όλους, για να υπάρξει ευαισθητοποίηση, και κυρίως σημαντική βοήθεια.

Ας αναλάβουν κάποιοι αρμόδιοι στην ΕΕ την πρωτοβουλία, για έκτακτη σύνοδο σε επίπεδο που μπορεί να ληφθούν αποφάσεις, η να να προταθούν αποφάσεις για άμεση εφαρμογή.

θα προχωρήσουμε στο αφιέρωμα για τα δάση, προκειμένου να αναδείξουμε τι μας προσφέρουν, τι χάνουμε όταν καίγονται, και ποσο μας βλάπτει ο αέρας της πυρκαγιάς, Να ενημερώσουμε. Να προσφέρουμε το πολύμορφα σημαντικό αγαθό της ενημέρωσης για το σημαντικό αυτό θέμα.
Θα αναφέρουμε, ακόμη δηλώσεις της αρμόδιας Επιτρόπου, και θα συνεχίσουμε την ενημέρωση με νέες αναρτήσεις:

Κάθε ώρα, χάνονται εκτάσεις που η έκτασή τους είναι ίση με 800 γήπεδα ποδοσφαίρου
Ο Καρμένου Βέλα, Επίτροπος Περιβάλλοντος, δήλωσε: «Τα δάση παίζουν ζωτικό ρόλο στο πλαίσιο των προσπαθειών μας να αντιμετωπίσουμε την κλιματική και οικολογική κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Είναι οι πνεύμονές μας και το σύστημα υποστήριξης της ζωής, καθώς φιλοξενούν το 80 % της βιοποικιλότητας της Γης. Όμως σήμερα απειλούνται σοβαρότερα από ποτέ άλλοτε. Κάθε ώρα, χάνονται εκτάσεις που η έκτασή τους είναι ίση με 800 γήπεδα ποδοσφαίρου και σε όλο τον κόσμο μαίνονται καταστροφικές πυρκαγιές. Όπως αποδείξαμε με την πρόσφατη δράση μας για την αποψίλωση των δασών, η ΕΕ είναι πρόθυμη να συνεργαστεί με τις χώρες εταίρους για την προστασία των δασών στην ΕΕ και σε ολόκληρο τον κόσμο, επενδύοντας στην πρόληψη των δασικών πυρκαγιών.»

Πηγή: pelazkarabo.blogspot.com