Ο στόχος επετεύχθη για τους Μπακς. Ο ένας από τους δύο τουλάχιστον. Τα ελάφια νίκησαν χάρη σε ένα ξέσπασμα στην τέταρτη περίοδο τους Χόρνετς 89-79 και εξασφάλισαν μαθηματικά την έκτη θέση στην περιφέρεια της Ανατολής.

Παράλληλα διατήρησαν τις λιγοστές ελπίδες  να τερματίσουν πέμπτοι, εφόσον κερδίσουν το τελευταίο τους παιχνίδι στην Βοστώνη και οι Χοκς τελειώσουν την κανονική περίοδο με δύο ήττες.

Το Mιλγουόκι τα βρήκε σκούρα για τρεις ολόκληρες περιόδους απέναντι στην Σάρλοτ που αν και δεν διέθετε τον Κέμπα Γουόκερ, είχε σταθερά το προβάδισμα στην μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης. Οι σφήκες έκαναν ένα επιμέρους 18-1 από το 7 έως το 14 και προηγήθηκαν με 29-18, ωστόσο η ομάδα του  Μιλγουόκι ισορρόπησε άμεσα το παιχνίδι και έκανε το δικό της ξέσπασμα στα τελευταία οκτώ λεπτά. Οι Μπακς έτρεξαν ένα επιμέρους σκορ 15-1 από το 40 έως το 47, ξέφυγαν με 89-74 και πήραν την νίκη που είχαν τόσο μεγάλη ανάγκη.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ήταν για έναν ακόμη αγώνα ο άνθρωπος για όλες τις δουλειές, αφού έκανε το τρίτο του φετινό τριπλ-νταμπλ με 10 πόντοι, 11 ριμπάουντ, 10 ασίστ, 1 κόψιμο, 4 λάθη σε 30 λεπτά. Ο Greek Freak δεν χρειάστηκε να κάνει πολλά στον εκτελεστικό τομέα, σε ένα βράδυ που οι Μπακς είχαν 16/28 τρίποντα παρακαλώ. Οι Τζέισον Τέρι ( 15 πόντοι, 5/7 τρίποντα), Tόνι Σελ  (16 πόντοι, 4/5 τρίποντα)  και Kρις Mίντλετον 15 πόντοι, 4/5 τρίποντα ήταν οι κορυφαίοι.

Πολύ καλός ήταν ακόμα ο Γκρεγκ Mονρόε, ο οποίος έβαλε μάλιστα τους 11 από τους 16 πόντους του στο τέταρτο δωδεκάλεπτο και βοήθησε τα ελάφια να τελειώσουν το παιχνίδι, ενώ σημαντική ήταν επίσης και η παρουσία του Mάλκολμ Μπρόγκτον που επέστρεψε έπειτα από απουσία πέντε αγώνων και έκανε απαρατήρητα πολύ καλή δουλειά.

Από την άλλη πλευρά, ο Mάικλ Kιντ – Γκίλχριστ 13 πόντοι ήταν ο πρώτος σκόρερ της αδιάφορης Σάρλοτ που υπέστη την τέταρτη συνεχόμενη ήττα της σχεδόν στο τέλος της κανονικής περιόδου.