Πολιτικό σεισμό προκαλούν οι ισχυρισμοί του Γιάνη Βαρουφάκη με τα κόμματα της αντιπολίτευσης να ζητούν να ξεκαθαρίσει την κατάσταση ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας άμεσα.

Από την πλευρά του, το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε ανακοίνωση υποβάθμισης του πρώην υπουργού

Είναι βέβαιο ότι ο κος Βαρουφάκης έχει βρει τους καλύτερους διαφημιστές για την προώθηση του βιβλίου του: Τη ΝΔ και αυτούς που ο ίδιος αποκαλεί τρόικα εσωτερικού. Η πολιτική όμως δεν είναι κουτσομπολιό και ο δήθεν ριζοσπαστικός λόγος του αποδεικνύεται διαρκώς ότι είναι η άλλη όψη των πιο αντιδραστικών απόψεων μέσα και έξω από τη χώρα. Του ευχόμαστε καλές πωλήσεις στο νέο του βίπερ.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ελένη Αυλωνίτου τον χαρακτήρισε «απατημένο σύζυγο» και ο Νίκος Φίλης ξεκαθάρισε πως δεν υπήρχε σχέδιο για νέο νόμισμα, ήταν μια θέση της μειοψηφίας.

ΝΔ-Ποτάμι: Να απαντήσει ο πρωθυπουργός 

Με ανακοίνωση της η ΝΔ στρέφει τα πυρά της προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα ζητώντας του να σταματήσει να σιωπά και να πάρει θέση. Ο πρωθυπουργός «συνεχίζει να σιωπά και να απέχει»κάτι που, όπως λέει, κάνει και «με το σκάνδαλο Καμμένου και τις συνεχείς παρεμβάσεις του στον κατάδικο ισοβίτη για ναρκωτικά.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης χαρακτήρισε την κυβέρνηση «συμμορία» και επιμένει για εξεταστική επιτροπή.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η ανακοίνωση από το Ποτάμι. Ο εκπρόσωπος του κόμματος κ. Τσιόδρας αναφέρει στη δήλωση του πως «ο κ.Τσίπρας μέχρι τώρα έχει αποφύγει να μιλήσει για όσα αδιανόητα αποκαλύπτει κατά καιρούς ο κ.Βαρουφάκης. Τώρα δεν δικαιούται να σιωπά».