Συγκέντρωση στην Πανεπιστημίου,  έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας όπου συζητήθηκε στο σύνολό του ο νόμος Κατρούγκαλου, πραγματοποίησε το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων και άλλες συνταξιουχικές οργανώσεις.

Στη συνέχεια έκαναν πορεία προς το υπουργείο Εργασίας όπου συναντήθηκαν με τον υφυπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων Τάσο Πετρόπουλο.

Με κεντρικό σύνθημα “Όχι στην εξαθλίωση των συνταξιούχων – Επιστρέψτε τα παρανόμως παρακρατηθέντα”, στην συγκέντρωση συμμετείχαν εκατοντάδες συνταξιούχοι, οι οποίοι είχαν απλώσει πανό στην είσοδο του ΣτΕ που ανέγραφαν “πάρτε λεφτά από αυτούς που έχουν, όχι από τους συνταξιούχους”, “ζητούμε δικαίωση, απαιτούμε αυτά που μας ανήκουν”.

Βασικό αίτημα των συνταξιουχικών οργανώσεων, είναι η ακύρωση όλων των διατάξεων του ασφαλιστικού νομοσχεδίου 4387 του Γ. Κατρούγκαλου, οι οποίες σχετίζονται με τον επανυπολογισμό και την αναπροσαρμογή κύριων και επικουρικών συντάξεων. Υπενθυμίζεται ότι σήμερα ξεκίνησε η συζήτηση στο ΣτΕ, για την εξέταση των συνολικά 23 προσφυγών που έχουν γίνει κατά των διατάξεων του ασφαλιστικού νομοσχεδίου, η οποία έχει ήδη πάρει δύο αναβολές. Όπως εκτίμησε ο πρόεδρος του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων, Νίκος Χατζόπουλος, “η τελική απόφαση του ΣτΕ, αναμένεται μέχρι τον Μάρτιο”.

Σε ανακοίνωσή του, το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων, υποστήριξε ότι πάνω από 1,2 εκατ. συνταξιούχοι ζουν με κύρια σύνταξη κάτω από 500 ευρώ, ενώ οι μειώσεις στις επικουρικές, στις συντάξεις χηρείας, στο ΕΚΑΣ, το εφάπαξ και τα μερίσματα κυμαίνονται στο 30%. Όπως επισήμανε ο κ. Χατζόπουλος, οι συνταξιούχοι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι να δικαιωθούν από το ΣτΕ.