Όπως είναι γνωστό η Disney ετοιμάζει live – action εκδοχές των επιτυχημένων παιδικών ταινιών της, με όσα έχουν κυκλοφορήσει μέχρι στιγμής να έχουν σημειώσει μεγάλη επιτυχία. Μια από τις επόμενες ταινίες που θα ετοιμάσει η εταιρεία, είναι η μεταφορά του «Lion King», το οποίο από τι φαίνεται αποκτά σιγά σιγά το cast του.

Έχει ανακοινωθεί πως την live – action μεταφορά του «Βασιλιά των Λιονταριών» θα σκηνοθετήσει ο Jon Favreau, ο οποίος σκηνοθέτησε και το «The Jungle Book». Ο Favreau έχει ήδη ανακοινώσει πως ο Donald Glover θα δανείσει τη φωνή του στον Simba, ενώ ο James Earl Jones επιστρέφει στο ρόλο του Mufasa. Επίσης η Disney έχει στην παραγωγή τον σεναριογράφο Jeff Nathanson, ο οποίος υπογράφει και το επερχόμενο Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales.

Τώρα, σύμφωνα με το TheWrap, οι ηθοποιοί Billy Eichner και Seth Rogen φαίνεται να βρίσκονται σε συζητήσεις με την Disney, για να δανείσουν τις φωνές τους στο αγαπημένο δίδυμο Timon και Pumbaa. Επίσης πριν από λίγες εβδομάδες, σύμφωνα με το Variety, είχε ακουστεί πως η βραβευμένη με Grammy, Beyonce Knowles, θα δανείσει την φωνή της στην Nala.

Η Disney σκοπεύει να επαναφέρει τον κόσμο του Lion King στο σήμερα, μέσω CGI και ο Jon Favreau απέδειξε πως μπορεί να το πετύχει, καθώς τα CGI του «The Jungle Book» ήταν τρομερά και αυτός ήταν ο λόγος που κέρδισε και το Oscar καλύτερων εφέ. Βέβαια η διαφορά μεταξύ των δύο ταινιών είναι, πως στο Lion King δεν έχουμε κάποιο ανθρώπινο χαρακτήρα, αλλά θα πρέπει να περιμένουμε το πρώτο teaser για να δούμε το αποτέλεσμα.

Το μόνο σίγουρο είναι, αν κρίνουμε και από τις υπόλοιπες live action ταινίες της Disney, πως το «Lion King» θα σαρώσει το box office όταν κυκλοφορήσει. Η ταινία θα κάνει πρεμιέρα στις 19 Ιουλίου του 2019.  Περισσότερα για το cast θα αποκαλυφθούν τις επόμενες εβδομάδες, καθώς έχει ανακοινωθεί πως τα γυρίσματα πρόκειται να ξεκινήσουν τον Μάιο στο Λος Άντζελες.

Θυμηθείτε εδώ το τραγούδι της εισαγωγής από την ταινία του 1994: