Πορεία στη Βουλή πραγματοποίησαν πριν από λίγο εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία με καθεστώς εργολαβικής σχέσης, ζητώντας να παραμείνουν στις θέσεις εργασίας και να μην απολυθούν.

Στην αρχή συγκεντρώθηκαν στην είσοδο του υπουργείου Υγείας όπου έστησαν ένα γκαζάκι με μια μικρή κατσαρόλα στην οποία έριξαν διάφορα λαχανικά και κόκαλα από κρέας, ό,τι τους άφησαν δηλαδή όπως λένε, ενώ έβαλαν φωτιά και έκαψαν τις στολές που είχαν κρεμάσει.

Παράλληλα αυτή τη φορά έστησαν και ένα πλακάτ με τιμοκατάλογο των προϊόντων που βρίσκονται σε έναν πάγκο, αλλά και ένα μπακαλοτεύτερο, στο οποίο ο «μπακάλης» Ζήκος προμηθεύει τους εργαζόμενους με τα προϊόντα, τα οποία βέβαια γράφει στο τεφτέρι του κι όταν πληρωθούν οι εργαζόμενοι θα του τα δώσουν.

«Μας πετάνε στα σκουπίδια με την κατάπτυστη μοριοδότηση που προβλέπει ο Νόμος 4430/2016 για την πρόσληψη προσωπικού Καθαριότητας – Φύλαξης – Εστίασης. Ο κ. Ξανθός στη συνάντησή μας την Πέμπτη 23/2/2017 ήταν ασαφής.

»Αν και είπε ότι θα υπάρξουν κάποιες αλλαγές στη μοριοδότηση, οι οποίες θα ενταχθούν στο Νομοσχέδιο της Ψυχικής Υγείας, ξεκαθάρισε ότι δεν θα διασφαλίζουν την εργασία των υπαρχόντων Εργολαβικών Εργαζομένων», επισημαίνουν.

Στη συνέχει πραγματοποίησαν πορεία στη Βουλή και θα προσπαθήσουν να προσεγγίσουν το Μέγαρο Μαξίμου.

Οι ίδιοι ζητούν «να τοποθετηθεί ο πρωθυπουργός τι διαφορετικό έχουν οι πρώην καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, με τις καθαρίστριες των νοσοκομείων που εργάζονται πολλά χρόνια μέσω εργολάβων».

https://www.youtube.com/watch?v=vVpwqCzZOt0