Πιστή στο ραντεβού της με έναν ακόμα τελικό ήταν η Κηφισιά. Ο Κώστας Αρσενιάδης και οι παίκτες του κατάφεραν να επιβληθούν με 3-1 σετ επί της μαχητικής Ορεστιάδας και για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά θα διεκδικήσουν το Κύπελλο.

Οι παίκτες της Ορεστιάδας το πάλεψαν όσο περισσότερο μπορούσαν, αλλά στα κρίσιμα σημεία του αγώνα μίλησε η εμπειρία των παικτών της Κηφισιάς.

Εκμεταλλευόμενη την εμπειρία και την ποιότητα των παικτών η Κηφισιά μπήκε πιο δυνατά στο ματς. Με το μπλοκ της να δουλεύει και με τον Γιορντάνοφ να κάνει τη δουλειά του απέκτησε γρήγορα μία διαφορά πέντε πόντων με την οποία και έφτασε μέχρι το δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ. Κάπου εκεί η Ορεστιάδα άρχισε να μαζεύει τη διαφορά και μετά από ένα μπλοκ του Μορέλος στον Πούλκο μείωσε στους τρεις (21-18). Από εκεί και πέρα όμως μίλησε και πάλι ο Γιορντάνοφ ο οποίος «καθάρισε» το σετ για την ομάδα του με 25-20.

Στο δεύτερο σετ εκείνη που μπήκε καλύτερα ήταν η Ορεστιάδα. Κάνοντας λιγότερα λάθη και με το μπλοκ – άμυνά της να δουλεύει καλύτερα, η ακριτική ομάδα κατάφερε να φτάσει στο πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ με προβάδισμα δύο πόντων (6-8). Μάλιστα, οι παίκτες του Σταματόπουλου με πρωταγωνιστή τον Μορέλος κατάφεραν να ξεφύγουν και με τέσσερις (10-14). Κάπου εκεί η Κηφισιά αντέδρασε και με ένα δικό της επί μέρους 4-0 έφερε το σετ στα ίσα (14-14).

Η Ορεστιάδα όμως παρά την αντεπίθεση της Κηφισιάς είχε τα ψυχικά αποθέματα και όχι μόνο δεν παρέδωσε τα όπλα, αλλά απέκτησε εκ νέου προβάδισμα με τέσσερις πόντους χάρη στο σερβίς της (16-20). Ο ΑΟΚ κατάφερε να μαζέψει τη διαφορά φτάνοντας την στον έναν πόντο (20-21), αλλά τα προβλήματα της στην υποδοχή δεν της επέτρεψαν να κάνει κάτι περισσότερο. Με ένα άσο από τον Λουκούμι η Ορεστιάδα ξέφυγε με τρεις και στη συνέχεια κατέκτησε το σετ με 21-25.

Το τρίτο σετ ήταν παράσταση για ένα ρόλο. Η Κηφισιά εμφανίστηκε απόλυτα συγκεντρωμένη και έπαιξε με το πόδι πατημένο στο γκάζι. Η Ορεστιάδα κατάφερε να έχει μία επαφή στο σκορ μέχρι τα μισά του σετ (15-12), από εκεί και πέρα όμως οι παίκτες του Αρσενιάδη “έτρεξαν” ένα επί μέρους 7-1 για να προηγηθούν με 22-13! Τα σερβίς του Τσιουτσιουλούδη βοήθησαν τους τυπικά φιλοξενούμενους απλά να μαζέψουν τη διαφορά στο τέλος του σετ το οποίο έχασαν με 25-19.

Η Ορεστιάδα παρά το γεγονός ότι έμεινε πίσω στο σκορ το πάλεψε μέχρι τέλους. Οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο πόντο στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, αλλά η Κηφισιά στο τέλος του σετ ήταν πιο ψύχραιμη και έφτασε στην κατάκτηση του σετ με 25-20 και τη νίκη με 3-1.

Τα σετ: 25-20, 21-25, 25-19, 25-20

ΚΗΦΙΣΙΑ (Αρσενιάδης): Νικολάκης, Χριστοφιδέλης, Μουρούτης, Παπαγγελόπουλος, Πούλκο, Γιορντάνοφ / Ταμπουρατζής (λ)
ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ (Σταματόπουλος): Νας, Λέσκοφ, Μορέλος, Λουκούμι, Κανταρίδης, Αντιφάκος / Καρασαββίδης (λ)

Πηγή: Sport24.gr