Μεγάλη αναστάτωση σε περίπου 30.000 γονείς προκάλεσε η ενημέρωσή τους από δικηγόρο, ότι η ιδιωτική τράπεζα φύλαξης βλαστοκυττάρων  θα κλείσει.

Χιλιάδες είναι τα δείγματα ομφαλοπλακουντιακού αίματος και ιστού του λώρου που είχαν κατατεθεί στην τράπεζα φύλαξης Stem-Health Hellas και τώρα κινδυνεύουν να καταστραφούν.

Περισσότεροι από 30.000 γονείς στην χώρα μας ανησυχούν για την τύχη του γενετικού υλικού των παιδιών της, μετά το «κανόνι» της Stem-Health, οι εγκαταστάσεις της οποίας βρίσκονται στα μαιευτήρια του ομίλου «Υγεία». Οι γονείς ενημερώθηκαν με ένα απλό e-mail ότι υπάρχει «άμεσος κίνδυνος καταστροφής των βλαστικών κυττάρων των παιδιών» τους.

Mετά από επικοινωνία που είχαμε με την διοίκηση του Νοσοκομείου, ο Νομικός Σύμβουλος του Υγεία, διαβεβαίωσε ότι τα βλαστοκύτταρα φυλάσσονται κανονικά και δεν διατρέχουν  κίνδυνο.

Όσο αφορά την εταιρία και τις αποζημιώσεις, αυτό το έχει αναλάβει με ο γενικός επιθεωρητής του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας, Σταύρος Ευαγγελάτος, που προανήγγειλε μέσω της «Εφημερίδας των Συντακτών» κατεπείγουσα έρευνα.

Τέλος αναφορικά με το SMS που αναστάτωσε του γονείς, αυτό εστάλη (σ.σ κανείς δεν γνωρίζει που βρήκε τα τηλέφωνα των γονέων), από το γνωστό δικηγόρο Χάρη Οικονομόπουλο,  ο οποίος είχε αναλάβει την επανέκδοση της εφημερίδας »Ελευθεροτυπίας», αφήνοντας απλήρωτους τελικά τους εργαζομένους. Στο μήνυμα αναφέρεται ως δικηγόρος γονέων και καλεί τους γονείς να «ενημερωθούν και να δράσουν».