Το γαλλικό όπως κάθε χρόνο ξεκινά πρώτο από τα 5 μεγάλα πρωταθλήματα. Η 1η αγωνιστική ολοκληρώθηκε και τα βλέμματα ήταν στραμμένα στην παρουσίαση της ακριβότερης μεταγραφής στην ιστορία (222 εκ.).

Ο Βραζιλιάνος εμφανίστηκε ενώπιον του κοινού μαζί με τον ιδιοκτήτη Αλ Κελαϊφί, πριν την έναρξη του αγώνα με την Αμιέν και αποθεώθηκε για πολύ ώρα. Δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής διότι δεν είχε προλάβει ακόμα να δηλωθεί επισήμως στη Ligue 1. Ήταν φανερό πως ολόκληρος ο οργανισμός της Παρί ήταν αφοσιωμένος στην έλευση του αρχηγού της εθνικής Βραζιλίας και το παιχνίδι πέρασε σε 2η μοίρα.

Η Παρί νίκησε μόνο 2-0 χωρίς να παίξει ελκυστικό ποδόσφαιρο. Σιγά το θέαμα λοιπόν, αφού όλοι κοίταζαν στις οθόνες που έδειχναν την ατραξιόν Νεϊμάρ στα επίσημα κάθε λίγο και λιγάκι. Τα γκολ των Καβάνι και Παστόρε τράβηξαν λίγο την προσοχή.

Στα υπόλοιπα ματς ξεχώρισε η Λιόν που νίκησε 4-0 το Στρασβούργο με 2 γκολ του Φεκίρ και άλλα δυο του δανεικού απ΄τη Ρεάλ, Μαριάνο Ντίαζ. Η ανανεωμένη Λιλ καθώς και η Μαρσέιγ πέτυχαν νίκες με 3-0, ενώ η πρωταθλήτρια Μονακό επικράτησε με ανατροπή της Τουλούζ (3-2).

Όλα τα γκολ της αγωνιστικής:

Όλα τα αποτελέσματα :

 

ΜΟΝΑΚΟ 3-2 ΤΟΥΛΟΥΖ

ΠΑΡΙ 2-0 ΑΜΙΕΝ

ΤΡΟΥΑ 1-1 ΡΕΝ

ΜΕΤΣ 1-3 ΓΚΙΝΓΚΑΜΠ

ΜΟΝΠΕΛΙΕ 1-0 ΚΑΕΝ

ΣΕΝΤ ΕΤΙΕΝ 1-0 ΝΙΣ

ΛΙΛ 3-0 ΝΑΝΤ

ΑΝΖΕ 2-2 ΜΠΟΡΝΤΟ

ΜΑΡΣΕΙΓ 3-0 ΝΤΙΖΟΝ

ΛΙΟΝ 4-0 ΣΤΡΑΣΜΟΥΡΓΚ