Ενα ελκυστικότατο βιβλίο γεμάτο γεύσεις και μυρωδιές που έρχονται κατευθείαν από την κουζίνα των αρχαίων είναι  της Μαρίας Θερμού με τίτλο «Στα Μαγειρεία των Αρχαίων». Η επιτυχία αυτού του βιβλίου αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι εξάντλησε ήδη την πρώτη του έκδοση.  Οι  εκδόσεις ΟΛΚΟΣ που το εξέδωσαν θα παρουσιάσουν το βιβλίο την Τετάρτη 25 Απριλίου, ώρα 19:00 μ. μ. στο βιβλιοπωλείο  «Ευριπίδης» στην Κηφισία (Κηφισίας 310).

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν ο αρχαιολόγος, επίτιμος διευθυντής του Εθνικού
Αρχαιολογικού Μουσείου κ. Νίκος Καλτσάς, η δημοσιογράφος κυρία Νινέττα
Κοντράρου-Ρασσιά και η συγγραφέας.

Το βιβλίο αποτελεί μια κατάδυση στον κόσμο της αρχαίας ελληνικής διατροφής από την Προϊστορική εποχή ώς τους Κλασικούς και Ελληνιστικούς χρόνους με οδηγό τους αρχαίους συγγραφείς που ταξιδεύουν τον αναγνώστη «Στα Μαγειρεία των Αρχαίων» με τις ιδιαίτερες μυρωδιές και γεύσεις τους. Μια ιστορία που βαδίζει παράλληλα με την επίσημη αντιμετωπίζοντας  τη διατροφή όχι μόνον ως αναγκαίο παράγοντα επιβίωσης αλλά και ως έκφραση πολιτισμού και εκλέπτυνσης της ζωής.