Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης είχε νέο γύρο με τον αντιπρόεδρο της Ν.Δ. Άδωνι Γεωργιάδη για τις προσλήψεις 23 ατόμων στο ΚΕΕΛΠΝΟ επί υπουργίας του.

Κατέθεσε τρία ονόματα συνεργατών του πρώην υπουργού: του Ιωάννη Θεοδωράτου, της Ιωάννας Δεμέντη (στο γραφείο Τύπου), του Βασίλη Μπεσκένη (δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ)

«Προκύπτουν έμμισθη θέση των όσων διορίσατε. Κάψατε όμως τις συμβάσεις. Δεν υπάρχουν οι συμβάσεις. Αυτό λέει το χαρτί που έλαβα. Δεν υπάρχει φυσικό αρχείο. Πρόκειται για έγκλημα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Στην απάντησή του ο αντιπρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης πως και ο ίδιος έχει χαρτί με 23 ονόματα που έχουν διοριστεί από υπουργούς της παρούσας κυβέρνησης, τα οποία δεν θέλει να δημοσιοποιήσει διότι αποτελούν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα.

«Όση αξία έχει το δικό σας χαρτί τόση έχει και το δικό μου», σημείωσε ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ., προσθέτοντας πως η δεύτερη παράγραφος που αναφέρθηκε νωρίτερα αφορά ιδιωτικές χορηγίες συνεπώς δεν είναι σκάνδαλο, καθώς το ΚΕΕΛΠΝΟ χρησιμοποιεί και υπαλλήλους που πληρώνονται από ιδιωτικές εταιρείες.

Απείλησε δε τον κ. Πολάκη πως«θα σε κλείσω φυλακή, όταν με το καλό φύγετε».

Στη δευτερολογία του ο κ. Πολάκης σημείωσε:

«Όλοι αυτοί οι άνθρωποι διορίστηκαν επί υπουργίας σας. Ντροπή να κουνάτε το δάχτυλο όταν για πρώτη φορά στα χρονικά του ΚΕΕΛΠΝΟ χρησιμοποιήθηκε ο ΑΣΕΠ για τους διορισμούς αυτούς. Εσείς κάνατε τη μήνυση. Φωνάζει ο κλέφτης να φοβηθεί ο νοικοκύρης» κατέληξε.