Αντί προλόγου…Επειδή πολύ ντόρος έγινε με το άρθρο μας για το περιβόητο τάκλιν του ΠΑΜΕ στην Αχτζιόγλου και υπήρχαν ορισμένοι που μας κατηγόρησαν ότι έχουν φιλοκυβερνητική στάση, θα πούμε ότι ουδέποτε αυτό το site είχε κομματικό χρώμα.

Απεναντίας..παλεύουμε μόνοι μας να ενημερώσουμε αντικειμενικά τους αναγνώστες που μας τιμούν. Ουδέποτε πήραμε θέση υπέρ κυβερνώντος κόμματος η οποιαδήποτε άλλης πολιτικής γραμμής. Είμαστε εμείς οι πρώτοι που πληρώσαμε τα λάθη ορισμένων  αποφάσεων αλλά και κάποιον καρεκλοκένταυρων συνδικαλιστών.

Ποτέ δεν είδαμε συμπαράσταση όταν έκλεινε η εφημερίδα ”Ελευθεροτυπία” από κανένα ΠΑΜΕ, ΚΚΕ κ.τ.λ. Ουδέποτε είχαμε υποστήριξη από τους δήθεν…πολιτικάντες που νοιάζονται για το συμφέρον των εργαζομένων. Ναι, κρίναμε στο χθεσινό άρθρο την στάση του ΠΑΜΕ , αλλά ως προς την συμπεριφορά του (σ.σ δεν συνάδει σε αριστερούς) που την εκδήλωσε με το τραμπουκισμό …για να διεκδικήσει κάτι από την υπουργό εργασίας. Όμως το κάνει επιλεκτικά. Και Αυτό ακριβώς θέλαμε να αναδείξουμε…αν κάποιος δεν το κατάλαβε τότεεε….

Υ.Γ Αλήθεια , το ΠΑΜΕ/ΚΚΕ , πότε θα κάνει ντου σε κάνα γραφείο αφεντικού του MEGA;
Ή εκεί δεν τους παίρνει;

Και ας μπούμε στο ψητό..Οι άνθρωποι που μένουν χωρίς δουλειά αν κλείσει ένα κανάλι ή κάποια μεγάλη επιχείρηση είναι “παράπλευρη απώλεια” για τους επιφανείς λεφτάδες – μετόχους! Οι εργαζόμενοι του MEGA και οι οικογένειές τους, μένουν «ξεκρέμαστοι» επειδή οι μέτοχοι του καναλιού τους θεωρούν αναλώσιμους, νούμερα σε ισολογισμό… λιγότερο σημαντικούς από το κέρδος ή τη χασούρα!

Τόση συζήτηση, τόσες αναλύσεις, τόσο κλάμα για το Mega και ούτε ένας δεν αναρωτήθηκε το εξής: Γιατί ο Μαρινάκης έδωσε 23 εκατομμύρια το καλοκαίρι για να αγοράσει ο Mega αφού ήξερε ότι θα έκλεινε λίγους μήνες μετά;

Φυσικά εμείς αγωνιούμε μόνο για τους εργαζόμενους  (τεχνικούς , δημοσιογράφους κ.λ.π) γιατί έχουμε βρεθεί στην θέση τους αρκετό καιρό πριν, και δεν μας ενδιαφέρει καθόλου για τους μετόχους. Εδώ να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Eπειδή διαβάσαμε ότι για το κλείσιμο του καναλιού φταίει η κυβέρνηση (σ.σ κάποιοι τώρα θα μας ξαναπούνε κυβερνητικούς), οι μοναδικοί φταίχτες για το κλείσιμο είναι μέτοχοι, και ναι…  ορισμένοι βολεμένοι… συνάδελφοι μας (σ.σ θέλουν να λέγονται δημοσιογράφοι με παχυλούς μισθούς που έκαναν και πολιτική καριέρα). Ο παραλληλισμός με το «μαύρο» της ΕΡΤ που επιχειρούν ορισμένοι μέσω του διαδικτύου, είναι λανθασμένος.  Το κλείσιμο της ΕΡΤ ήταν πολιτική πρωτοβουλία , ενώ το «μαύρο» στο MEGA, είναι… «ιδιωτική πρωτοβουλία» των μετόχων.

Φυσικά κανείς δεν κατάλαβε το γνωμικό που λέει ”και ο λαός ”όταν καίγεται το σπίτι τού διπλανού σου περίμενε να καεί και το δικό σου”.

Εν κατακλείδι.  Το MEGA το κλείνουν οι ιδιοκτήτες του… τελεία. Kατέβασαν ρολά ΔΟΛ, ΠΗΓΑΣΟΣ, MEGA…με το που κόπηκαν τα θαλασσοδάνεια… Τυχαίο;

Ας ελπίσουμε να αποζημιωθούν οι εργαζόμενοι και να βρεθεί λύση ώστε να συνεχίσει το κανάλι να εκπέμπει με υγιή δεδομένα!

Υ.Γ Πάντως το να κλείσει ένας σταθμός που έχει τηλεθέαση με σβηστές τις μηχανές είναι τραγικό!

Υ.Γ1: Το MEGA είναι η κορυφή του παγόβουνου, ή μάλλον καλύτερα, ο “Τιτανικός” που χτύπησε στην κορυφή του παγόβουνου.

 

Τάδε έφη…ο κατάσκοπος