Σε νέες ταυτοποιήσεις ατόμων που συμμετείχαν στον ξυλοδαρμό οπαδού του Παναθηναϊκού, κατά τη διάρκεια του αγώνα της Εθνικής Ελλάδος με το Γιβραλτάρ στο στάδιο Καραΐσκάκη, αναμένεται να προχωρήσουν οι αρμόδιοι αξιωματικοί του Τμήματος Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας της Ασφάλειας Αττικής.

Με τη βοήθεια του οπτικού υλικού από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης του γηπέδου αλλά και των πλάνων από τα ΜΜΕ, οι αστυνομικοί ταυτοποίησαν την Τετάρτη έναν 20χρονο που εμφανίζεται στο επίμαχο βίντεο να πιάνει κεφαλοκλείδωμα και να γρονθοκοπηθεί πισώπλατα τον οπαδό του ΠΑΟ.

Λίγες ώρες αργότερα του πέρασαν χειροπέδες, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονταν την ίδια ημέρα οι έρευνες για τη σύλληψη -στο πλαίσιο του αυτοφώρου- ακόμα ενός νεαρού που επίσης ταυτοποιήθηκε για συμμετοχή στην επίθεση.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι οι δύο άνδρες είναι οπαδοί του Ολυμπιακού, γνωστοί στις Αρχές για τη “δράση” τους στους γηπεδικούς χώρους καθώς έχουν απασχολήσει ξανά τις Αρχές για επεισόδια. Κατά τη διάρκεια της επίθεσης φορούσαν κουκούλες αλλά φαίνονταν τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους. Τα επόμενα 24ωρα αναμένεται να ταυτοποιηθούν τουλάχιστον δύο ακόμα άτομα, τα οποία δεν θα συλληφθούν διότι θα έχει παρέλθει το αυτόφωρο αλλά θα σχηματιστεί σε βάρος τους δικογραφία.

Η Ασφάλεια έχει καταρτίσει ξεχωριστή λίστα με τα άτομα που έχουν απασχολήσει τα τελευταία χρόνια σε αγώνες της Εθνικής ομάδας στο στάδιο Καραΐσκάκη, όπου πολλές φορές στο παρελθόν έχουν σημειωθεί έκτροπα είτε από χούλιγκαν είτε από ακροδεξιούς πυρήνες.

Για το περιστατικό ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, ο οποίος παρακολουθούσε ζωντανά τον αγώνα της Εθνικής από το στάδιο, ζήτησε να σχηματιστεί αναφορά και να μεταφερθεί άμεσα στον Εισαγγελέα για διερεύνηση.

Πηγή: huffingtonpost.gr