Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ισορροπεί μεταξύ της ιδεολογίας της και της διαχείρισης της εξουσίας με το μεγάλο κεφάλαιο.

Μετά το βατερλό με το νόμο Παππά και το χαστούκι του ΣτΕ, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής ακολουθεί ως το καλό το παλικάρι, άλλο μονοπάτι.

Μια νέα σκληρή διαπραγμάτευση λαμβάνει χώρα μεταξύ του Μαξίμου με τους γνωστούς καναλάρχες.

Το ΕΣΡ έχει ανακοινώσει πως ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες θα ξεκινήσει πολύ σύντομα. Με πρόσκληση από το Νίκο Παππά και τον Αλέκο Φλαμπουράρη βρέθηκαν στο πρωθυπουργικό γραφείο οι τέσσερις ισχυροί της τηλεόρασης: ο Γιάννης Βαρδινογιάννης, ο Γιάννης Αλαφούζος, ο Θοδωρής Κυριακού και ο Δημήτρης Κοντομηνάς.

Οι εκκρεμότητες των Βαγγέλη Μαρινάκη και Ιβάν Σαββίδη με το MEGA και το Epsilon τους απέκλεισαν από την συνάντηση όπου τέθηκαν όλα τα ζητήματα.

Το δώρο της κυβέρνησης προς τους μιντιάρχες είναι η μείωση του Ειδικού Φόρου Τηλεόρασης από 20% σε 5% ικανοποιώντας μια σημαντική επιθυμία τους.

Για να μην υπάρχει εμπλοκή του διαγωνισμού ερευνήθηκε η διάθεση των ιδιοκτητών των καναλιών να αποσύρουν τις προσφυγές και να μην μπούμε σε μια χρονοβόρα περίοδο ενστάσεων.

Από την πλευρά τους η τετράδα κατέθεσε συγκεκριμένα αιτήματα για τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων τους.

Πρώτα μηδενισμό του φόρου διαφήμισης γιατί η πραγματική ωφέλεια είναι κατά το ήμισυ του δώρου γιατί το υπόλοιπο πάει στις διαφημιστικές εταιρείες.

Μείωση του ελάχιστου αριθμού λειτουργίας από 400 σε 300 και να περιλαμβάνονται σε αυτόν και οι εργαζόμενοι σε υπεργολάβους.

Τον εξοστρακισμό της ΕΡΤ από τις διαφημίσεις

Την ελευθερία προέλευσης των κεφαλαίων

 

Όταν ανέλαβε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας πολλοί τον έβλεπαν ως παρένθεση αλλά το παιχνίδι εξουσίας το μαθαίνεις όσο περισσότερο εξασκείσαι και φαίνεται πως μαθαίνει γρηγορότερα από άλλους.