Συλλαλητήριο στις 7 Απριλίου, στην κεντρική πλατεία της Πτολεμαΐδας, αποφάσισαν οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ στο νομό Κοζάνης, αντιδρώντας στα σχέδια εκποίησης μέρους της επιχείρησης και στο κλείσιμο των λιγνιτικών εργοστασίων.

Ο πρόεδρος του σωματείου «Σπάρτακος», Μόσχος Μόσχου, δήλωσε πως με πρωτοβουλία του μεγαλύτερου σωματείου στο χώρο της ΔΕΗ οργανώνεται επίσης  συγκέντρωση διαμαρτυρίας μέσα και έξω από το χώρο του Περιφερειακού Συμβουλίου στην Κοζάνη, όπου θα παραστεί και θα μιλήσει ο Γ. Σταθάκης, την ερχόμενη Παρασκευή.

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έλαβε το μήνυμα που του στείλαμε και ανέβαλε την επίσκεψή του, ανάλογο μήνυμα θα λάβει και ο υπουργός κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Κοζάνη», δήλωσε ο πρόεδρος του «Σπάρτακου».

Την ίδια μέρα, αλλά νωρίτερα, έχει προγραμματιστεί η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Εορδαίας, με θέμα τις εξελίξεις της ΔΕΗ, και όπως ανέφερε ο δήμαρχος Σάββας Ζαμανίδης, μετά το πέρας της συνεδρίασης θα μεταφέρουν τις αποφάσεις τους στο Περιφερειακό Συμβούλιο και θα επιδώσουν ψήφισμα στον υπουργό Γιώργο Σταθάκη.