Υποβάλλει τα σέβη της στο Νίκο Παππά και στο Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης η Λυδία Κονιόρδου μετά την κατακραυγή για την  απόρριψη από το ΚΑΣ του αιτήματος του BBC να κάνει γυρίσματα μιας τηλεοπτικής ταινίας την 12η Απριλίου στο Σούνιο.
Η υπουργός Πολιτισμού προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα σημειώνοντας ότι έχoυν εγκριθεί τον τελευταίο καιρό από το ΚΑΣ άλλα αιτήματα του BBC  για νυχτερινές λήψεις στην  Ακρόπολη και στην Πλάκα,  και εν πάσει περιπτώσει η ίδια προέτρεψε την εταιρεία παραγωγής να υποβάλλει νέο αίτημα για το Σούνιο προκειμένου να εξεταστεί την Μ.Τρίτη.
Και για να μην φανταστεί κανείς ότι το Υπουργείο της μπλοκάρει τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες του Ν. Παππά, αναφέρει ότι «το ΥΠΠΟΑ  θεωρεί σημαντική, στηρίζει  την παροχή  επενδυτικού κινήτρου (cash rebate)  και συνεργάζεται στενά με το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης  με στόχο την προσέλκυση διεθνών παραγωγών  οπτικοακουστικών έργων στην Ελλάδα».   
       

 Η κ. Κονιόρδου προσπαθεί να δικαιολογήσει την αρνητική γνωμοδότηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου την 27ηΜαρτίου στο αίτημα της εταιρείας «FALIRO HOUSE PRODUCTIONS – Παραγωγές Κινηματογράφου – Τηλεόρασης Α.Ε.» για την χορήγηση άδειας κινηματογράφησης στον αρχαιολογικό χώρο Σουνίου, για τα γυρίσματα τηλεοπτικής σειράς με τίτλο «The Little Drummer Girl» (σε σκηνοθεσία Παρκ Τσαν Γουκ) σημειώνοντας:. «τα μέλη του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου γνωμοδότησαν ότι η πραγματοποίηση των λήψεων καθ’ όλη τη διάρκεια του ωραρίου επίσκεψης στον αρχαιολογικό χώρο σε ημέρα υψηλής προσέλευσης αμέσως μετά το Πάσχα, με πολυπληθές συνεργείο και διακοπή της ομαλής ροής της επίσκεψης θα επέφερε δυσλειτουργία του εμβληματικού αρχαιολογικού χώρου, που αποτελεί σημαντικό προορισμό πολιτιστικού τουρισμού και κατά συνέπεια μη σεβασμό στους ίδιους τους επισκέπτες». Και προσθέτει:.

«Επειδή κατά τη συζήτηση του θέματος οι εναλλακτικές προτάσεις που αναπτύχθηκαν, παρουσία και εκπροσώπου της παραγωγού εταιρείας, δεν ήταν ικανοποιητικές, τα μέλη δεν αποδέχτηκαν την πρόταση ως είχε και δήλωσαν ότι υπάρχει περιθώριο να το ξανασκεφτεί η Εταιρεία και να επανέλθει στην επόμενη συνεδρίαση της Μ. Τρίτης. Η Υπουργός Πολιτισμού, πριν την κοινοποίηση της άνω γνωμοδότησης προς αυτήν, προέτρεψε  την εταιρεία παραγωγής να καταθέσει νέα πρόταση με μειωμένο αριθμό ωρών για την κινηματογράφηση ή κατανομή των γυρισμάτων σε περισσότερες από μία ημέρες. Η εταιρεία ανταποκρίθηκε θετικά  και κατέθεσε νέα πρόταση, η οποία αναμένεται να συζητηθεί στη συνεδρίαση του ΚΑΣ τη Μεγάλη Τρίτη».