Τα κομματικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ είναι σε εγρήγορση και οι 53 εκφράζουν την δυσαρέσκεια τους για τη δεξιά στροφή που έκανε η κυβέρνηση με αντάλλαγμα την συμφωνία. Το τίμημα θεωρούν πως είναι ακριβό και ζητούν επαναπροσδιορισμό της αριστερής ταυτότητας.

Τα βέλη συγκεντρώνουν ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής για την ακύρωση του Νόμου Παρασκευόπουλου και την αυστηριοποίηση του τρομονόμου. Επίσης και οι δηλώσεις του για την απόφαση για την Ηριάννα δεν έγιναν αποδεκτές εύκολα και η κόντρα με τους δικαστές προκαλεί ζημιά και  προκαταβάλουν την κοινή γνώμη.

Στο στόχαστρο και ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας με το αντίκτυπο της πολιτικής για το προσφυγικό.  Μάλιστα τα επεισόδια στη Μόρια δημιουργούν αλγεινή εντύπωση και στο εξωτερικό.

 

 

Κριτική σε Γαβρόγλου από τη νεολαία
Σύμφωνα με πληροφορίες, δε, από άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και από τη νεολαία του κόμματος, ασκήθηκε πολύ σκληρή κριτική στο νομοσχέδιο Γαβρόγλου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Στον υπουργό Παιδείας καταλογίζουν ότι στην προσπάθειά του να τηρήσει ισορροπίες έχει καταφέρει να βάλει απέναντί του τους πάντες, καθώς θεωρούν ότι το νομοσχέδιό του είναι περισσότερο άσκηση τήρησης ισορροπιών και λιγότερο μια τομή για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Οι 53 επιμένουν σε νέο αίμα στο κυβερνητικό σχήμα ώστε τον Σεπτέμβρη στη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας να αναδείξει την νέα σελίδα που ανοίγεται στη χώρα