Εγκληματική οργάνωση που διακινούσε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών από την Αλβανία στη χώρα μας, έπεσε στα χέρια της Αστυνομίας. Συνελήφθησαν επτά  μέλη της οργάνωσης ενώ ταυτοποιήθηκε και αναζητείται ένας επιπλέον συνεργός τους.

Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων, ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους 367 κιλών, κατεργασμένη κάνναβη βάρους 3 κιλών και 75 γραμμ., 97,5 γραμμ. χασισέλαιο, μικροποσότητα κοκαΐνης, τέσσερα οχήματα και το χρηματικό ποσό των 191.545 ευρώ και 1.420 δολαρίων ΗΠΑ.

Από τους 7 συλληφθέντες οι έξι είναι Ελληνες, ηλικίας 26,43, 44, 46, 46 και 55 ετών και ένας 46χρονος υπήκοος Αλβανίας.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για εγκληματική οργάνωση και παράβαση της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Αρχικά οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής, εντόπισαν στη Νέα Ερυθραία Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας 44χρονου, κατά τη στιγμή της φόρτωσής του, από αποθηκευτικό χώρο (καβάτζα), με ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης. Στο σημείο συνελήφθη ο 46χρονος ο οποίος θα πραγματοποιούσε τη μεταφορά με το φορτηγό αυτοκίνητο.

Ταυτόχρονα και σε παράλληλες αστυνομικές επιχειρήσεις, σε διάφορες περιοχές της Αττικής (Αθήνα, Γέρακας, Καλλιθέα) και στις νήσους Ρόδο και Κω, συνελήφθησαν και άλλα μέλη του κυκλώματος. Βραδινές ώρες της ιδίας ημέρας, συνελήφθη από αστυνομικούς του Α.Τ. Κακαβιάς Ιωαννίνων ο 46χρονος υπήκοος Αλβανίας, κατά την προσπάθειά του να αναχωρήσει προς την Αλβανία.

Από τη μεθοδολογία και το εύρος δράσης, υπολογιζομένων και των κατασχεθεισών ποσοτήτων κάνναβης, εκτιμάται ότι τα παράνομα κέρδη του κυκλώματος υπερβαίνουν τις 700.000 ευρώ. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους εισαγγελείς.