Η Εθνική ομάδα δεν είναι χώρος για μικροπολιτικές και… ανούσιες αντιπαραθέσεις για την δημιουργία εντυπώσεων.

 

Ο «πόλεμος» στον οποίο έχει μπει εδώ και καιρό το ευρωπαϊκό μπάσκετ είναι στο… φόρτε του. Βρισκόμαστε λίγες ώρες πριν από την έναρξη των πρώτων «παράθυρων» των προκριματικών των Εθνικών ομάδα, την ίδια στιγμή που οι «μάχες» στην Euroleague έχουν πάρει φωτιά. Το τελευταίο διάστημα στην χώρα μας και ανάμεσα σε όλους εμάς που ασχολούμαστε με το μπάσκετ κυριαρχούσε το θέμα του τι θα κάνει Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός αναφορικά με τους παίκτες που έχουν κληθεί στην Εθνική ομάδα για τους αγώνες με Μεγάλη Βρετανία και Ισραήλ. Τον αγώνα της Παρασκευής και της Δευτέρας.

Οι διεθνείς παίκτες του Ολυμπιακού πριν από λίγες ημέρες με ανακοίνωσή τους ξεκαθάρισαν πως δεν πρόκειται να δώσουν το παρών στην Εθνική ομάδα μιας και κάτι τέτοιο το θεωρούν (όπως το χαρακτήρισαν) αντιεπαγγελματικό. Από την άλλη ο Παναθηναϊκός, ο οποίος για μία ακόμα φορά, είχε μια πιο… νηφάλια και εθνική στάση απέναντι στην πράγματα. Από την πρώτη στιγμή έγινε γνωστό ότι ο Ντίνος Μήτογλου θα είναι στη διάθεση του Θανάση Σκουρτόπουλου και για τον αγώνα της Παρασκευής και της Δευτέρας. Και χθες τα… σπουδαία.

Ένα στοιχείο που χαρακτηρίζει τον Παναθηναϊκό όλα αυτά τα χρόνια είναι η… αγάπη των ανθρώπων του αλλά και όλου του συλλόγου για την Εθνική ομάδα. Η Εθνική ομάδα είναι το Ελληνικό μπάσκετ. Είναι η καλύτερη διαφήμιση για την χώρα και για το συγκεκριμένο άθλημα. Και όλα αυτά τα χρόνια που οι «πράσινοι» είναι οι… αιμοδότες όλων των Εθνικών ομάδων (με εξαίρεση τα τελευταία χρόνια) έχει φανεί έμπρακτα και περίτρανα πως ο Παναθηναϊκός είναι πάντα στο πλευρό της επίσημης αγαπημένης.

Κάτι που φάνηκε και τώρα. Όπως έγινε γνωστό ο Παναθηναϊκός άναψε το πράσινο φως στους υπόλοιπους τρεις παίκτες που έχουν κληθεί (Καλάθη, Βουγιούκα, Αντετοκούνμπο) από την Παρασκευή το βράδυ και μετά το τέλος του κρίσιμου και σπουδαίου παιχνιδιού με την Ρεάλ να ενισχύσουν την Εθνική ομάδα. Να βρεθούν την Δευτέρα στην Κρήτη για το ματς με το Ισραήλ και ακολούθως να συμπεριληφθούν και πάλι στην αποστολή του Παναθηναϊκού και στη διάθεση του Πασκουάλ για το ματς με την Μάλαγα.

 

Κύριοι, κάποιες φορές τα πράγματα είναι πιο απλά απ ότι φαίνονται. Αρκεί να υπάρχει αγάπη και… μεράκι για την Εθνική. Και από πλευράς συλλόγων και από πλευράς παικτών. Σαφώς και δεν είναι σωστό αυτό που γίνεται. Σαφώς και Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός δεν θα μπορούσαν να μείνουν… γυμνοί στα ματς της Euroleaue, αλλά και από την άλλη σαφώς και δεν μπορεί κανείς να… σαμποτάρει την Εθνική ομάδα. Κανείς και ποτέ. Ο Παναθηναϊκός δεν το έπραξε ποτέ στο παρελθόν και δεν θα το έπραττε και τώρα. Η Εθνική ομάδα δεν είναι χώρος για μικροπολιτικές και… ανούσιες αντιπαραθέσεις για την δημιουργία εντυπώσεων. Η Εθνική ομάδα είναι το Ελληνικό μπάσκετ. Η Εθνική ομάδα είναι όλοι εμείς που την αγαπάμε και είμαστε πάντα στο πλευρό της. Και ο Παναθηναϊκός θα είναι πάντα ο πρωταγωνιστής της «γαλανόλευκης».