Πιο γεμάτη από… ποτέ η χθεσινή ημέρα. Ξεκινήσαμε με τον ξυλοδαρμό του δημοσιογράφου Σωτήρη Γεωργίου, όπως ο ίδιος κατήγγειλε, από τον Γιώργο Μπόγρη, συνεχίσαμε με την ανακοίνωση της μεταγραφής του Άντριαν Πέιν και το απογευματάκι έσκασε η μεγάλη είδηση… Έτσι νομίζαμε τουλάχιστον μέχρι εκείνη την στιγμή.

Γιατί αργότερα ήρθε και η απάντηση… Η… δικτατορική απόφαση της Euroleague για τιμωρία του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, απαγόρευσης εισόδου του στα γήπεδα για 12 μήνες. Και πριν προλάβουμε να… καταλάβουμε την «ομορφιά» που έχουν φτιάξει στο «στρατηγείο» της Βαρκελώνης, λόγω του μένους και της εμπάθειας που τρέφουν για τον Παναθηναϊκό, ήρθε η δήλωση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου η οποία όχι απλά τάραξε τα μπασκετικά… ύδατα της Γηραιάς Ηπείρου, αλλά προκάλεσε… τσουνάμι.

Απόφαση… σκάνδαλο που δείχνει κόμπλεξ

Είναι ξεκάθαρο ότι η απόφαση της Euroleague είναι… κομπλεξική. Όπως πολύ σωστά έλεγαν οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού στερείται λογικής και σοβαρότητας. Μπορεί να βρέθηκε ένα… άρθρο για να σταθεί η απόφαση αυτή, αλλά άπαντες γνωρίζουν και καταλαβαίνουν ότι είναι.. σικέ.

Δεν είναι δυνατόν να τιμωρείς έναν άνθρωπο γιατί στην προσωπική του σελίδα στο διαδίκτυο υπερασπίστηκε την αξιοπρέπειά του, την σωματική του ακεραιότητά και φυσικά την οικογένειά του. Και πολύ σωστά ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είπε ότι το ίδιο θα κάνει και στο μέλλον. Δεν είναι δυνατόν να… αποφασίζεις και να… διατάζεις πως δεν επιτρέπεις σε έναν άνθρωπο που έχει στηρίξει όσο ελάχιστοι το δημιούργημα της Euroleague να μπαίνει στα γήπεδα.

Ερωτήσεις που «καίνε»

Η απάντηση του ισχυρού άνδρα του Παναθηναϊκού ήταν… καταπέλτης. Ήταν to the point που λένε και στα… χωριά. Και φυσικά όσο θα μένει αναπάντητη τόσο θα φαίνεται η γύμνια των ιθυνόντων της διοργάνωσης. Ο Γιαννακόπουλος ξεκαθάρισε ότι θα κάνει ότι προβλέπει ο νόμος για να πέσει η ποινή, θα ασκήσει όλα τα νόμιμα δικαιώματά του για να προφυλάξει την προσωπικότητά του και παράλληλα έχει θέσει σειρά καίριων ερωτημάτων, οικονομικής φύσεως, τα οποία χρήζουν άμεσων απαντήσεων. Ερωτήσεις που δεν αφορούν μόνο τον Παναθηναϊκό. Αφορούν όλες τις ομάδες (τις περισσότερες τουλάχιστον) και η στάση αυτή του Δημήτρη Γιαννακόπουλου ίσως είναι το πρώτο βήμα για να βγουν στο φως της δημοσιότητας πράγματα που δεν… φανταζόμαστε.

Κύριε Μπερτομέου στο… χέρι σας είναι!

Το όλο θέμα μπορεί να κλείσει πολύ ομαλά… Είναι στο χέρι της Euroleague αποκλειστικά. Αρκεί να διορθώσει το ηθελημένο λάθος της (επιεικής χαρακτηρισμός της απόφασης) και να απαντήσει ξεκάθαρα και με στοιχεία τις ερωτήσεις που έθεσε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος. Γιατί αν δε γίνει αυτό θα πάμε στον δύσκολο δρόμο. Στα δικαστήρια και τα… δημοψηφίσματα…

Η διαφορά του Γιαννακόπουλου

«Αν ήταν στο χέρι μου θα είχα ήδη πάρει την ομάδα και θα είχα φύγει. Αλλά όλοι εμείς είμαστε περαστικοί στον Παναθηναϊκό» είπε ένας άνθρωπος ο οποίος ο ίδιος και η οικογένειά του κρατάνε πιο ψηλά από κάθε άλλον τη σημαία του Παναθηναϊκού επι σειρά δεκαετιών. Δεν καπηλεύονται την ιστορία του και την φανέλα του. Αντίθετα με άλλους… Ο κόσμος θα αποφασίσει… Και μεταξύ μας.. Ο κόσμος δεν χρειάζεται να αποφασίσει. Έχει ήδη αποφασίσει. Και ότι και αν γίνει μόνο ο Παναθηναϊκός δε θα χάσει… Αυτό πρέπει να το καταλάβουν όλοι…