Παγίδα τόσο για την κυβέρνηση όσο και για την αντιπολίτευση αποτελεί το θέμα ονομασίας της ΠΓΔΜ.

Ένα αγκάθι στην εξωτερική πολιτική της χώρας που ταλανίζει τα κόμματα της εξουσίας. Η συγκυβέρνηση είναι έκθετη αφού ο Πάνος Καμμένος δηλώνει πως μένει σταθερός στη θέση να μην περιέχεται η λέξη Μακεδονία στο όνομα που θα συμφωνηθεί. Μάλιστα ζητά και την σύγκληση συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών.

Από τη πλευρά της η ΝΔ, πιέζει τον  κυβερνητικό εταίρο πως αν δεν υπογράψει την προτεινόμενη λύση, δεν θα συναινέσει θέτοντας και θέμα δεδηλωμένης.

 

Το Μέγαρο Μαξίμου κατηγορεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη για μικροπολιτικά παιχνίδια, τον καλεί να πάρει ξεκάθαρη θέση και να μην σέρνεται πίσω από τον Πάνο Καμμένο.

Την στάση τους επιβάλλεται να αναθεωρήσουν και η Φώφη Γεννηματά με τον Σταύρο Θεοδωράκη και να μη κρυφτούν πίσω από το δόγμα Ανδρέα Παπανδρέου και των υπόλοιπων εθνοπατέρων που με συλλαλητήρια έκοψαν το δρόμο για την διευθέτηση του ζητήματος.

 

 

Κανένα κόμμα δεν τόλμησε να δεχθεί λύση και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, τελικά είχε κάποιο δίκιο όταν έλεγε«σε 10 χρόνια, κανείς δεν θα θυμάται το όνομα…»

Ο Θόδωρος Πάγκαλος, επανέφερε την παλιά πρότασή του να συμφωνηθεί το όνομα «Μακεδονική Δημοκρατία των Σκοπίων», η οποία στον χρόνο θα  επικρατήσει ως «Δημοκρατία των Σκοπίων».

Θα γίνουμε μάρτυρες πολλών ονομάτων που θα παρελάσουν με το χρονικό διάστημα να βολεύει τον Αλέξη Τσίπρα. Αν τα καταφέρει θα πιστωθεί την επιτυχία δείχνοντας όμως αρετή και τόλμη που οι προκάτοχοί του δεν επέδειξαν. Θα αλλάξει και τα δεδομένα και θα δώσει ένα μπόνους στο βιογραφικό του για τις επόμενες εκλογές.