Η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε ένα κλίμα διαφωνιών με προεξέχοντα το Νίκο Φίλη.

Ο τέως υπουργός Παιδείας καυτηρίασε την αποτυχία της κυβέρνησης στις εκτιμήσεις για την κατάληξη της διαπραγμάτευσης και κούνησε το δάκτυλο στον πρωθυπουργό. Τα περιθώρια στενεύουν, αφού μέχρι την Τετάρτη δίνουν διορία οι δανειστές στην κυβέρνηση να απαντήσει στις προτάσεις τους.

Η μια γραμμή είναι να έρθει το πακέτο μέτρων στη Βουλή και να δουν πώς θα ψηφιστούν, ενώ οι φόβοι για πόσο συμπαγές είναι το σχήμα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν ευσταθούν. Παρά τη δήλωση του Κ. Κατσίκη πως δεν θα ψηφίσει νέα μέτρα, οι πέντε υπουργικές θέσεις του Πάνου Καμμένου δύσκολα θα αδειάσουν.

Η άλλη γραμμή είναι ρήξη και άμεσα κάλπες για να μην εξαϋλωθεί η δύναμη της συμπολίτευσης.

Το ρεπορτάζ από το Βερολίνο για τη συνάντηση Μητσοτάκη-Μέρκελ λέει πως έγινε σε καλή ατμόσφαιρα και ο αρχηγός της Ν.Δ. παρουσίασε το πρόγραμμα ανάπτυξης και την πάγια θέση για παραμονή στο ευρώ.

Αυτό που δημιουργεί ανησυχία είναι η εκτίμηση του πρώην εκπροσώπου της χώρας στο ΔΝΤ Θ. Κατσάμπα, πως αν δεν προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις, η Ελλάδα δεν μπορεί να δανειστεί από τις αγορές πριν από το 2020.

Αυτό σημαίνει νέο μνημόνιο, το τέταρτο, με ό,τι προκαλεί η σκέψη του μόνο. Από την 20ή Φεβρουαρίου μέχρι τις 20 Μαρτίου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας παίζει τα πολιτικά ρέστα του.

Ή υπογράφει ή πάει σε εκλογές.