Συνελήφθη ένας από τους τρεις δράστες που έκαψαν την ελληνική σημαία στην επέτειο της 17ης Νοεμβρίου, πράξη που προκάλεσε την οργή των πολιτών.

Από την έρευνα που διενήργησε η Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, σχετικά με επεισόδια και φθορές που προκλήθηκαν στην περιοχή των Εξαρχείων τη 17η Νοεμβρίου 2016, κατά τη διάρκεια των οποίων σημειώθηκε και η καύση και ο ευτελισμός της ελληνικής σημαίας ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ενός εκ των κυρίων δραστών της παραπάνω πράξης.

Πρόκειται για έναν 21χρονο ημεδαπό, ο οποίος προσήχθη στην Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας και ομολόγησε την πράξη του.

Επιπλέον κατά τη διάρκεια των παραπάνω ερευνών συνελήφθησαν χθες το πρωί, με τη διαδικασία του αυτοφώρου, 20χρονος ημεδαπός και 21χρονος υπήκοος Αλβανίας, για παράβαση της vομοθεσίας περί ναρκωτικών, περί όπλων και περί φωτοβολίδων και βεγγαλικών.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε, παρουσία εκπροσώπου της δικαστικής Αρχής, στην οικία του 20χρονου ημεδαπού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

χρησιμοποιημένη χειροβομβίδα κρότου λάμψης,
αυτοσχέδιο βεγγαλικό
μεταλλικό εξάρτημα εκτόξευσης φωτοβολίδων
κουκούλα τύπου full face και τέσσερα γάντια
μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης και τρίφτης κάνναβης
συσκευή κινητής τηλεφωνίας  και δύο κάρτες SIM

Στην οικία του 21χρονου υπηκόου Αλβανίας βρέθηκαν επίσης και κατασχέθηκαν μάσκα χιονοδρομίας, μαχαίρι, πέντε συσκευές κινητής τηλεφωνίας, κάρτα SIM  και κάρτα μνήμης.