Αισιόδοξος ότι στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου θα υπάρξει συμφωνία για την Ελλάδα εμφανίστηκε ο Τόμας Βίζερ (επικεφαλής του EuroWorking Group), όμως όχι προς το σκέλος της ελληνικής πλευράς για τη ποσοτικοποίηση  των μέτρων ελάφρυνσης του χρέους.

Η μη συμμετοχή του ΔΝΤ στο χρηματοδοτικό σκέλος του προγράμματος, μέχρι να υπάρξει κοινή θέση βιωσιμότητας του χρέους, αποτελεί το σημείο που οι δανειστές μας τα βρήκαν και δεν είναι η πρώτη φορά.

Ζούμε το ίδιο σενάριο υποταγής στα θέλω των Βρυξελλών που βάζουν συνεχώς προσκόμματα για να μην χάσουν ούτε ένα ευρώ.

Η ελληνική κυβέρνηση σύρεται τώρα στο «κακό» σενάριο του Γερμανού ΥΠΟΙΚ, χωρίς να μπορεί να προβάλει αντίσταση. Η μόνη αντίδραση που θα φρέναρε αυτή την τροπή θα ήταν η συμφωνία του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς για κοινή εθνική «κόκκινη» γραμμή για το χρέος και μετά την λήξη αυτής της μάχης εκλογές για να αποφασίσει ο λαός την πορεία της χώρας.

Σόιμπλε και Λαγκάρντ παίζουν το παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι, που ανά πάσα στιγμή μπορεί να το κατασπαράξει.

Μια ασαφής δέσμευση στο Eurogroup ή το σερβίρισμα ενός νέου δανείου μετά το 2018  είναι αδιέξοδη λύση για την ανάπτυξη της οικονομίας μας. Ας καταθέσουμε εθνικό σχέδιο με ευρύτατη πλειοψηφία και να σταματήσει το Survivor για την καρέκλα της εξουσίας.

Ας μην επαναλάβουμε τα διασπαστικά λάθη του παρελθόντος και ο Αλέξης Τσίπρας έχει την ευκαιρία να υπογράψει πραγματική ρύθμιση του χρέους και όχι μετακύλιση του στα παιδιά του, θα αποδειχθεί εθνικά χρήσιμος.

«Είμαστε ακόμα στη β’ αξιολόγηση, ενώ θα έπρεπε να είμαστε στην όγδοη αξιολόγηση. Αυτό είναι μια ένδειξη των δυσκολιών που υπάρχουν χωρίς το ΔΝΤ» υποστήριξε ο επικεφαλής του EuroWorking Group, Τόμας Βίζερ και δείχνει το ατέρμονο σπιράλ μνημονίων που έχουν στην σκέψη τους οι Ευρωπαίοι.