Η ενημέρωση των βουλευτών των ΑΝΕΛ από το δίδυμο Τσακαλώτου-Αχτσιόγλου πάγωσε πολλούς από αυτούς, ιδιαίτερα όταν άκουσαν για μείωση των συντάξεων.

Πιο συγκεκριμένα το τσεκούρι θα πέσει στις συντάξεις του ΤΕΒΕ και μετά του ΙΚΑ, σε ποσοστό που μπορεί να αγγίξει το 25%. Αυτό που προσπαθεί η κυβέρνηση είναι να κερδίσει μια μεταβατική περίοδο ενός έτους, δηλαδή η εφαρμογή της αφαίρεσης της προσωπικής διαφοράς να αρχίσει σταδιακά σε δύο δόσεις και όχι άμεσα από το 2019 που ζητούν οι δανειστές.

Το Μαξίμου έστειλε μήνυμα πως προτίθεται να ψηφίσει τα μέτρα με τη μορφή κατεπείγοντος νομοσχεδίου εντός της Μ.Εβδομάδας του Πάσχα ώστε να προλάβουμε το έκτακτο Eurogroup που έχει υποσχεθεί ο Γερούν Ντάισελμπλουμ(τέλος Απριλίου- αρχές Μαΐου).

Εντύπωση προκαλεί πάντως πως ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας «άδειασε» τον Ευκλείδη Τσακαλώτο άλλη μια φορά.

Ενώ είχε δώσει εντολή να κλείσει η αξιολόγηση μαζί με τον Χουλιαράκη- Αχτσιόγλου, έρχεται σήμερα και αθετεί το προσύμφωνο του κορυφαίου υπουργού του. Μια τακτική που έχει χρησιμοποιήσει και στο παρελθόν με το Γιάνη Βαρουφάκη για να φανεί πως εκείνος βάζει την τελευταία πινελιά στις διαπραγματεύσεις.

Επίσης αποδυναμώνοντας τον Ευκλείδη, στην ουσία κτυπά την κίνηση των 53 και ξεκαθαρίζει το πολιτικό σκηνικό στο κόμμα.