Ξεκίνησε το 32ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου, που για 23η φορά φιλοξενείται στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα είναι η μεγαλύτερη συλλογική διοργάνωση του χειμώνα και αποτελεί κριτήριο για τη συγκρότηση των αντιπροσωπευτικών ομάδων για τις μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις του κλειστού στίβου.

Η Ραφαέλα Σπανουδάκη μπήκε στον προκριματικό των 60 μ. με στόχο ένα χρόνο καλύτερο από το 7.30 (όριο για Μπέρμιγχαμ) και ολοκλήρωσε την παρουσία της με 7.35, που ήταν και ο καλύτερος χρόνος του προκριματικού. Η 24χρονη αθλήτρια θα έχει μια δεύτερη ευκαιρία στον απογευματινό τελικό. Η Κέλυ Σαμάνη ήταν από τις ευχάριστες παρουσίες του πρωινού, αφού σημείωσε 7.47 και το απόγευμα θα επιδιώξει να βελτιώσει το ατομικό της ρεκόρ (7.46). Θέση στο βάθρο των νικητών θα διεκδικήσει στον απογευματινό τελικό η Αλάνα Μπερν.

Μια πρώτη γεύση σχετικά με το τι θα ακολουθήσει στον τελικό του αγωνίσματος έδωσαν οι αθλητές, που μετείχαν στον προκριματικό της σφαιροβολίας. Ο Νίκος Σκαρβέλης πέτυχε την καλύτερη βολή με 18,85 μ., ενώ ο Τάσος Λατιφλάρι ακολούθησε με 17,88 μ. και ο Παναγιώτης Ακτύπης ήταν τρίτος με 16,90 μέτρα.

Στο τριπλούν, ο Δημήτρης Μονόπωλης χρειάστηκε να κάνει δύο άλματα, με το δεύτερο στα 15,56 μ., επίδοση που ήταν η καλύτερη του προκριματικού και μόλις ένα εκατοστό κάτω από το ατομικό του ρεκόρ στον κλειστό. Στον τελικό προκρίθηκε και ο Δημήτρης Τσιάμης με 15,34 μ., που το απόγευμα διεκδικεί τη 12η νίκη του στη διοργάνωση.

Δυνατή κούρσα επέλεξε να κάνει στον προκριματικό των 60 μ. ο Παναγιώτης Τριβυζάς, ο οποίος τερμάτισε σε 6.68, ισοφάρισε το ατομικό του ρεκόρ και πέτυχε την κορυφαία επίδοση του προκριματικού.

Ο Μάκης Στεργιούλης ήταν νικητής στην τρίτη προκριματική σειρά με 6.71 και έδειξε σε καλή κατάσταση, όπως και ο Κώστας Ζήκος, που πέτυχε 6.75 στη δεύτερη προκριματική σειρά. Καλή εμφάνιση πραγματοποίησε ο αθλητής των 400 μ., Μιχάλης Παππάς, που πέτυχε ατομικό ρεκόρ με 6.99.

Απευθείας τελικός θα γίνει στο επί κοντώ Γυναικών, όπως και στο ύψος των Ανδρών.