Οι Rotting Christ, η ελληνική metal μπάντα που ιδρύθηκε το 1988 στην Αθήνα και άλλαξε μια για πάντα την ιστορία του ελληνικού metal, επιστρέφουν για δύο συναυλίες, στις 25 και 26 Μαρτίου, στο Piraeus 117 Academy, έχοντας έναν από τους καλύτερους δίσκους του 2016 στις αποσκευές τους.

Είκοσι εννιά χρόνια  μετά την ίδρυσή τους, χαρακτηρίζονται από αρκετούς ως η πιο σημαντική metal μπάντα που έβγαλε ποτέ η χώρα μας. Το 1988 ο Σάκης Τόλης και ο αδερφός του Θέμης κυκλοφόρησαν την πρώτη τους δισκογραφική δουλειά, πριν κλείσουν καν τα 20 τους χρόνια. Ξεκίνησαν με το «Passage to Arcturo», λίγο πριν το «Thy Mighty Contract» γίνει το πρώτο ολοκληρωμένο album των Rotting Christ, ενώ ακολούθησαν τα «Non Serviam» και «Triarchy of the Lost Lovers».

Μετά από κάποιες αλλαγές στο Line up της μπάντας, κυκλοφόρησαν τα «A Dead Poem» και «Sleep of the Angels» βαδίζοντας σε dark metal μονοπάτια, γνωρίζοντας και εμπορική επιτυχία, δίχως ποιοτική έκπτωση στον ήχο τους, περιοδεύοντας σε ολόκληρο τον κόσμο.

Μετά το «Genesis» το συγκρότημα εξέλιξε και άλλο τον ήχο του, εντάσσοντας ανατολίτικα στοιχεία, δίνοντας χώρο παράλληλα στις πεντατονικές της Ηπείρου, παράγοντας ένα αξιοθαύμαστο αποτέλεσμα, το οποίο εξέπληξε θετικά το πολυπληθές κοινό τους. Ξεκίνησαν με το «Theogonia», μεσολάβησε το «Aealo» μέχρι τον «Κατά τον Δαίμονα Εαυτού», αποδεικνύοντας γιατί θεωρούνται πρεσβευτές του ελληνικού metal παγκοσμίως, με πολλές συμμετοχές στα σημαντικότερα φεστιβάλ του κόσμου.

Το 2016 κυκλοφόρησαν το «Rituals» έναν εξαιρετικό δίσκο που συμπεριλήφθη στις λίστες με τα καλύτερα metal albums της χρονιάς. Σκοτεινό, ατμοσφαιρικό, φυλάκισε στις νότες του όλη την μουσική πορεία του γκρουπ από το 1988 έως σήμερα.

Σκεπτόμενοι, δημιουργικοί, εμπνευσμένοι, πιστοί σε όσα καθόρισαν τον ήχο τους οι Rotting Christ επιστρέφουν στην Αθήνα για να δώσουν ένα show αντάξιο της ιστορίας τους, το Σάββατο 25 Μαρτίου στο Piraeus 117 Academy, ενώ την Κυριακή 26 Μαρτίου ερμηνεύουν όλο το «Thy Mighty Contract», καθώς και κομμάτια από όλη τους την δισκογραφία.

Πληροφορίες

Piraeus 117 Academy
Πειραιώς 117, 11854 Αθήνα

Προπώληση:
Τα εισιτήρια κοστίζουν 10€
Ταμείο: 12€

Σημεία προπώλησης:
Ticket House, Πανεπιστημίου 42 (εντός της στοάς), τηλ.210 3608366
Metal Era, Εμμανουήλ Μπενάκη 22, τηλ. 210 3304133
H προπώληση ξεκινά την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017
Online Purchases ή αγορές με πιστωτική κάρτα, 24 ώρες/ωρο:
www.ticketpro.gr | www.tickethouse.gr