Το ταξίδι στο λογοτεχνικό σύμπαν, στον προσωπικό χάρτη και τις ιστορίες του μεγάλου Ουρουγουανού συγγραφέα Εντουάρντο Γκαλεάνο, μέσα από τις σελίδες του ιδιότυπου ημερολογίου του «Οι Μέρες Αφηγούνται» (Εκδόσεις Πάπυρος, μετάφραση Ισμήνη Κανσή), συνεχίζεται στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Ένα διάσημο βιβλίο σε μορφή ημερολογίου 365 ημερών, που θεωρείται η προσωπική ματιά του συγγραφέα πάνω στην Ιστορία, γραμμένο με τον γνωστό πυκνό, ευθύ, δωρικό και απολύτως διεισδυτικό τρόπο που τον έκανε διάσημο σε όλο τον κόσμο.
12 οι μήνες του χρόνου, 12 και οι καλεσμένοι αναγνώστες που διαβάζουν τα κείμενα που επιλέγουν από κάθε μήνα μέσα από το βιβλίο-ημερολόγιο του Ε. Γκαλεάνο.

Ο συγγραφέας και κριτικός θεάτρου Ηρακλής Λογοθέτης υποδέχεται τους καλεσμένους από το χώρο των Γραμμάτων, της Τέχνης και της Επιστήμης, συνομιλεί μαζί τους και συντονίζει τη συζήτηση με το κοινό της εκδήλωσης. Τη μουσική της βραδιάς, ανάμεσα στις αναγνώσεις, επιλέγει η δημοσιογράφος Ναταλί Χατζηαντωνίου.

Ο Σταμάτης Κραουνάκης αύριο Τρίτη 28 Μαρτίου και ώρα 20.00-22.00 θα επιλέξει τα κείμενα που επιθυμεί από τις 31 ημέρες του Οκτωβρίου μέσα από το βιβλίο οι «Μέρες Αφηγούνται», θα συζητήσει γι’ αυτά με τον Ηρακλή Λογοθέτη και με το κοινό της εκδήλωσης.

Η εκδήλωση θα ηχογραφηθεί, όπως πάντα, από το Δεύτερο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, για να μεταδοθεί στη ραδιοφωνική εκπομπή «Βραδιές Ανάγνωσης από το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης» την επόμενη Δευτέρα 3 Απριλίου στις 20:00.

Η ώρα άφιξης του κοινού στο ΙΜΚ είναι στις 19:30.

Συντελεστές
Σύλληψη/συντονισμός εκπομπών: Ηρακλής Λογοθέτης
Μουσική επιμέλεια: Ναταλί Χατζηαντωνίου
Παραγωγός εκπομπών: Έλενα Διάκου
Παραγωγός δράσης: Δημήτρης Κουτσούμπας
Τεχνική επιμέλεια: Μάκης Γίγας (ΕΡΑ 2)

Πληροφορίες
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, (ύψος Χαμοστέρνας), Ταύρος
Τηλ. 210-3418550 & 210-3418579
Βραδιές ανάγνωσης: Prive αίθουσα Clap the Restaurant, 3ος όροφος, κάθε Τρίτη 20:00-22:00
Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος 5 €.