Η δημοσιογράφος και συγγραφέας Υγείας Ιωάννα Λάκα επισκέφτηκε τον πλαστικό χειρουργό Δημήτρη Λαουλάκο και συζήτησαν για το σύγχρονο «mini face lift του ιατρείου» και το Lipo face lift. Για λιγότερο επεμβατικούς τρόπους, δηλαδή, με τους οποίους μπορούμε να βελτιώσουμε την εικόνα και τη διάθεσή μας.

Ερ: Κύριε Λαουλάκο, τώρα πλέον μιλάμε και για mini- face lift με τοπική αναισθησία στο ιατρείο. Τι εννοούμε ακριβώς;

Απ: To mini- face lift είναι μια λιγότερο επεμβατική «έκδοση» του παραδοσιακού face lift. Η διαδικασία είναι απόλυτα ασφαλής και ανώδυνη για την ασθενή, ενώ τα αποτελέσματά της ανταγωνίζονται εκείνα του κλασσικού face lift. Πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία και ο ασθενής επιστρέφει στο σπίτι την ίδια μέρα.

Eρ: Το mini face-lift απευθύνεται σε όλες τις γυναίκες ή υπάρχουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούνται;

Απ: Το mini face lift, απευθύνεται κυρίως στις γυναίκες που δεν αντιμετωπίζουν έντονη χαλάρωση στο δέρμα του προσώπου. Το κλασσικό face lift αντιμετωπίζει χαλάρωση σε πρόσωπο και λαιμό.

Υποψήφιες για mini face lift θα λέγαμε ότι είναι οι γυναίκες που διανύουν τις δεκαετίες των 40 και των 50.

Ερ: Πόσο διαρκούν τα αποτελέσματα του mini face lift;

Τα αποτελέσματα του mini face lift δεν συμβαδίσουν με τον… τίτλο του (mini). Αντίθετα έχουν διάρκεια στο χρόνο, η οποία μπορεί να φτάσει ακόμη και τα 5 έως 6 χρόνια. Και, φυσικά, να τονίσουμε ότι μετά από ένα mini face lift το πρόσωπο δείχνει και είναι πολύ νεώτερο. Ο χρόνος, δηλαδή, έχει ήδη γυρίσει πίσω και η ωριμότητα συνεχίζεται πλέον από νέα αφετηρία…

Ερ: Το λίπος, που γίνεται άγχος για πολλές γυναίκες, τώρα εξελίσσεται σε «εργαλείο» ομορφιάς στα χέρια των πλαστικών χειρουργών;

Απ; Πράγματι οι ενέσεις λίπους έχουν σήμερα ευρεία εφαρμογή στην αισθητική χειρουργική, στην οποία περιλαμβάνεται και το πρόσωπο και τα χείλη. Το λίπος εγχέεται στα σημεία που απαιτούν ενίσχυση και παράγει ασφαλή, μακράς διαρκείας, και φυσικής εμφάνισης αποτελέσματα, καθώς ο όγκος αντικαθίσταται σε ιστούς όπου το λίπος μειώνεται.

Ερ: Με ποιο τρόπο πραγματοποιείται η διαδικασία έγχυσης λίπους σε σημεία του προσώπου;

Απ: Η διαδικασία περιλαμβάνει τη συγκομιδή λίπους από το ένα μέρος του σώματος, την επεξεργασία του και την προσεκτική εκ νέου έγχυση με ειδικά σχεδιασμένες βελόνες στις περιοχές που απαιτείται. Η διαδικασία μπορεί να χρειαστεί να επαναληφθεί για να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Ερ: Ποια είναι τα οφέλη της έγχυσης λίπους;

Απ: Οι ενέσεις λίπους είναι μια τεχνική που αυξάνεται σε δημοτικότητα. Το λίπος είναι ένα από τα πιο καλώς ανεκτά υλικά για “γέμισμα” στη διάθεση των αισθητικών χειρουργών, και ως εκ τούτου έχει ευρείες εφαρμογές.

Είναι φυσικό, απαλλαγμένο από κινδύνους συνθετικών υλικών και διαρκεί για μεγάλο χρονικό διάστημα. Είναι αποτελεσματικό για την αλλαγή του περιγράμματος του σώματος, την αποκατάσταση ουλών και αναζωογοννητικό για τα χέρια και το πρόσωπο. Προκαλεί την πιο ισχυρή αντίδραση “νεοκολλαγονογέννησης” δημιουργώντας καινούριο κολλαγόνο όπου εγχυθεί.

Ερ: Ποιοι είναι οι κατάλληλοι υποψήφιοι για ενέσιμη θεραπεία με έγχυση λίπους;

Απ: Γενικά, οι ασθενείς που θεωρούνται κατάλληλοι για έγχυση λίπους είναι εκείνου που βρίσκονται σε καλή φυσική κατάσταση. Εάν υπάρχει ιστορικό αιμορραγίας ή λαμβάνουν φάρμακα όπως ασπιρίνη, θα πρέπει να ενημερωθεί ο χειρουργός. Ιστορικό καπνίσματος θα πρέπει επίσης να γνωστοποιείται στο χειρουργό .

Επιπλέον, η ανατομία και οι αναλογίες του κάθε ασθενούς ποικίλουν, και η απόφαση να χρησιμοποιηθεί λίπος αντί για άλλα υλικά, εξαρτάται από τους στόχους του ασθενούς καθώς και τον χειρουργό.

Ερ: Τελικά οι δρόμοι για φθάσουμε στην ομορφιά είναι πολλοί. Έτσι δεν είναι κύριε Λαουλάκο;

Απ: Σήμερα οι δρόμοι προς την ομορφιά είναι, πράγματι, πολλοί και μάλιστα εξατομικευμένοι ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε ενός από εμάς. Εμπιστευτείτε τον γιατρό σας, συζητήστε μαζί του τις επιθυμίες σας και ακολουθείστε το δικό σας μονοπάτι προς την ομορφιά με συνοδοιπόρο την επιστημονική γνώση και την εμπειρία…