Να το δούμε και να μην το πιστέψουμε ότι μπαίνει ηλεκτρονικό εισιτήριο από τον Ιούνιο σε 11 αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία (έστω πιλοτικά) με τη δυνατότητα να αγοράζονται εισιτήρια και διαδικτυακά. Η αρχή θα γίνει το Μάϊο από το Ολυμπιείο όπως δήλωσε στο ΚΑΣ η νέα πρόεδρος του ΤΑΠΑ Αθηνά Χατζηπέτρου.  

Η Πανελλήνια Ενωση Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων (ΠΕΥΦΑ) που έχει κατηγορηθεί από την τέως πρόεδρο του ΤΑΠΑ Ασπασία Λούβη ως ανασταλτικός παράγοντας για την εφαρμογή του, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία χαιρετίζει την έλευσή του, αν και διαφωνεί με την πιλοτική εφαρμογή του, όπως εξαγγέλθηκε σε μεγάλους αρχαιολογικούς χώρους: Ακρόπολη και κλιτύς, Ολυμπιείο, Κεραμεικό, Αρχαία Αγορά, Ρωμαϊκή Αγορά, Βιβλιοθήκη Αδριανού, Λύκειο Αριστοτέλους,  Κνωσό,  Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, Αρχαία Μεσσήνη και Αρχαιολογικό Μουσείο της. 

Οι αρχαιοφύλακες θα προτιμούσαν μικρούς αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία ώστε να δοκιμαστεί το σύστημα χωρίς την πίεση του μεγάλου κοινού. Παράλληλα, καλούν τους συναδέλφους τους σε αγωνιστική ετοιμότητα μέσα στο Πάσχα για άλλα αιτήματα του κλάδου.

Ο πιό καλοπροαίρετος θα αναρωτιόταν τι δουλειά έχουν οι φύλακες των αρχαιοτήτων με το ηλεκτρονικό εισιτήριο και το ταμείο αρχαιολογικών χώρων και μουσείων. Γιατί πρέπει να «χαιρετίσουν» ή να μην χαιρετίσουν την εφαρμογή του. Η αλήθεια είναι ότι τους έχει ανατεθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού χρόνια τώρα το «ταμείο» και ο έλεγχος της εισόδου. Οπότε, τους έχει δοθεί το δικαίωμα να έχουν άποψη και για το ηλεκτρονικό εισιτήριο. Η προαναγγελία στην ίδια ανακοίνωση «αγωνιστικής ετοιμότητας» μέσα στο Πάσχα παρόλο που αναφέρεται σε άλλα ζητήματα, προκαλεί εύλογους συνειρμούς και συσχετισμούς με το ηλεκτρονικό εισιτήριο.      

Το έργο αυτό -εγκατάστασης των σχετικών μηχανημάτων, τουρνικιέ που θα τοποθετηθούν στην Ακρόπολη, στο Ολυμπιείο, στην Κνωσό και στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, ενώ στους υπόλοιπους χώρους φορητά ακυρωτικά μηχανήματα- έχει και χορηγούς:400.000 ευρώ προσφέρει το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος και 800.000 ευρώ η Εθνική Τράπεζα Ελλάδος.