Η τριχόπτωση δεν κάνει διακρίσεις στα φύλα. Εμφανίζεται τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες με διαφορετική όμως συχνότητα.

Οι αιτίες, που ενοχοποιούνται για την απρόσμενη τριχόπτωση είναι πολλές και κυμαίνονται από την έλλειψη βιταμινών έως την σωματική κούραση.

Δείτε ποιες παθολογικές αιτίες σύμφωνα με τους επιστήμονες της mayo clinic μπορεί να κρύβονται πίσω από το πρόβλημα αυτό.

Εγκυμοσύνη

Η εγκυμοσύνη μπορεί να προκαλέσει απώλεια μαλλιών.
Οι ορμονικές αλλαγές που συντελούνται στο γυναικείο σώμα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να προκαλέσουν τριχόπτωση.

Υπερθυρεοειδισμός ή υποθυρεοειδισμός

Όταν ο θυρεοειδής δεν λειτουργεί σωστά τότε τα μαλλιά λεπταίνουν και πέφτουν. Αρκεί να τον ρυθμίσετε με τα κατάλληλα φάρμακα.

Κληρονομικότητα

Το ιστορικό κληρονομικότητας φαίνεται ότι παίζει σημαντικό ρόλο στην εμφάνιση της τριχόπτωσης.

Έντονο στρες

Μπορεί να προκαλέσει αιφνίδια απώλεια των μαλλιών, ενώ το χρόνιο στρες που οφείλεται σε κάποιο μεγάλο ψυχικό σοκ μπορεί να προκαλέσει μια ειδική μορφή τριχόπτωσης που λέγεται γυροειδής αλωπεκία.

Αναιμία

Η έλλειψη σιδήρου προκαλεί τριχόπτωση, αλλά τα ευχάριστα νέα είναι, ότι το πρόβλημα διορθώνεται αν καταναλώνετε τρόφιμα που είναι πλούσια σε σίδηρο όπως είναι το συκώτι, οι φακές και το κόκκινο κρέας.

Σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών

Το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών μπορεί να προκαλέσει κύστες των ωοθηκών, αύξηση του σωματικού βάρους, αλλαγές στην έμμηνο ρύση, και αραίωση των μαλλιών. Για να λύσετε το πρόβλημα αυτό καλό είναι να απευθυνθείτε στο γυναικολόγο σας.

 

Πηγή: healthreport.gr