Επιστροφή στους τίτλους για την ΑΕΚ η οποία επικράτησε στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος απέναντι στον Ολυμπιακό με 88-83 και σήκωσε το τρόπαιο.

Η αρμάδα του Σάκοτα επικράτησε 88-83 στον μεγάλο τελικό του Ολυμπιακού και πανηγυρίζει το πρώτο της Κύπελλο μετά από 17 χρόνια!

Άξια κατάκτηση του τροπαίου από τη βασίλισσα, που εμφανίστηκε πιο ψυχωμένη, πιο διαβασμένη, με περισσότερες λύσεις, ήταν μόνιμα σε θέση οδηγού και φυσιολογικά έφτασε στην πρώτη μεγάλη επιτυχία της επί εποχής Μάκη Αγγελόπουλου στο τιμόνι.

Από την άλλη, οι ερυθρόλευκοι έμειναν στα 9 Κύπελλα και έχασαν τον πρώτο από τους τρεις τίτλους που θα διεκδικήσουν φέτος.

Κορυφαίος για τους νέους Κυπελλούχους Ελλάδας ο Χάρις με 17 πόντους (και κρίσιμο καλάθι 13’’ πριν το τέλος για το 82-86), από κοντά ο Χάντερ με 15, εξαιρετική εμφάνιση από τον νεοαποκτηθέντα Πάντερ με 14 πόντους, ο οποίος έμοιαζε σαν να ανήκει στην ΑΕΚ καιρό, ενώ γενικά ο Σάκοτα πήρε… κάτι σχεδόν από όλους.

Την ίδια ώρα για τον Ολυμπιακό, 20 πόντους και 9 ασίστ είχε ο Σπανούλης, ο οποίος κράτησε όρθια την ομάδα του, όμως κουράστηκε στο τέλος και μην έχοντας βοήθειες, δεν μπόρεσε να κάνει το… κάτι παραπάνω για να ανατρέψει τα δεδομένα