Ποιος θα το πίστευε… Στο ντέρμπι της κοιλάδας του ποταμού Ρουρ, η Ντόρτμουντ ξεχείλισε και παρέσυρε τη Σάλκε στο 1ο ημίχρονο. Οι βασιλικοί μπλε όμως κατόρθωσαν να πετύχουν μια ηρωική ανατροπή που όμοιά της είχε 41 χρόνια να δει η Γερμανία.

Η Σάλκε απ΄το Γκελσενκίρχεν, βρέθηκε μπροστά στη βαθμολογία απ΄ τη γειτόνισσα Ντόρτμουντ μετά από 6 χρόνια. Είναι σε μεγάλη φόρμα σε αντίθεση με την Ντόρτμουντ που έχει να κερδίσει απ΄τον Οκτώβριο. Επομένως κανείς δεν περίμενε πως η Ντόρτμουντ θα ήταν σε θέση να κυριαρχήσει. Αρχικά λοιπόν οι γηπεδούχοι διέψευσαν άπαντες.

Στο 12′ έκρυβαν τη μπάλα απ΄τη δύση μέχρι την ανατολή του αγωνιστικού χώρου με αποτέλεσμα ο Ομπαμεγιάνγκ να μπει με τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Στο 18′ ο Σαχίν εκτελεί φάουλ και ο Σταμπουλί με προβολή σκοράρει αυτογκόλ και 2-0. Χωρίς ψυχολογία η Σάλκε έγινε παιχνιδάκι στα πόδια των κιτρίνων.

Στο 20′ σέντρα μαχαιριά του Ομπαμεγιάνγκ απο δεξιά, βρίσκει τον Γκέτσε που με σκαστή κεφαλιά γράφει το 3-0. Στο 25′ μετά από κόντρα η μπάλα στρώθηκε στον Γκερέιρο και εκείνος με το αριστερό βύθισε τη Σάλκε στον εφιάλτη του 4-0. Στην επανάληψη η Σάλκε θα προσπαθούσε να σβήσει τη ντροπή. Η Ντόρτμουντ (όπως και κανείς θεατής) δεν ήταν προετοιμασμένη για ό,τι θα ακολουθούσε. Στο 61′ ο Σωκράτης και ο Βαιντενφέλερ κοιμήθηκαν. Με 60αρα μπαλιά ο Σταμπουλί βρήκε στην περιοχή τον Μπουργκστάλερ που κρέμασε με κεφαλιά τον κίπερ.

Μετά από 3 λεπτά ο Κονοπλιάνκα έβγαλε φοβερή σέντρα από αριστερά και αδρανοποίησε 4 παίκτες των γηπεδούχων. Μόνος του ο Χαρίτ πέτυχε το 4-2 και η Σάλκε μπήκε για τα καλά στο ματς. Στο 72′ αποβλήθηκε σωστά με 2η κίτρινη ο Ομπαμεγιάνγκ για φάουλ από πίσω στον Χαρίτ. Θα έπρεπε να είχε αποβληθεί και ο Κάστρο για βάναυσο φάουλ στον ίδιο παίκτη στο 79′.

Στο 86′ το καλύτερο γκολ του αγώνα. Ο Καλιγκιούρι έφερε βόλτα τρεις παίκτες της Μπορούσια από δεξιά. Μπήκε στην περιοχή και με ανάποδο πόδι εκτέλεσε για το 4-3 με τη Σάλκε πλέον ασυγκράτητη στην επίθεση. Στο 94′ λοιπόν ο Κονοπλιάνκα εκτελεί τέλειο κόρνερ κατευθείαν στον 35χρονο Νάλντο που σηκώθηκε στα δυόμισι μέτρα για να καρφώσει τη μπάλα στο τέρμα για το ιστορικό και εκπληκτικό 4-4 !

 

 

Αξίζουν έπαινοι στους παίκτες της Σάλκε και ιδίως στον Κονοπλιάνκα που ενορχήστρωσε την ολική αντεπίθεση. Η φετινή Ντόρτμουντ άλλωστε δεν είναι ανώτερη της Σάλκε. Ο προπονητής Πίτερ Μπος δύσκολα θα παραμείνει στον πάγκο μετά τις συνεχόμενες αποτυχίες σε πρωτάθλημα και Τσάμπιονς Λιγκ. Ούτε τον ΑΠΟΕΛ δε μπορεί να νικήσει. Να σημειωθεί επίσης ότι αυτή ήταν η 4η συνεχόμενη ισοπαλία μεταξύ των δυο ομάδων.

Στη Μπουντεσλίγκα μόνο μια φορά είχε συμβεί ομάδα να επιστρέψει από 4-0. Το έκανε μια απ΄τις καλύτερες ομάδες στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Η Μπάγερν της δεκαετίας του ’70 με αρχηγό τον “Κάιζερ” Μπεκενμπάουερ. Στις 18/9/1976 η Μπόχουμ στο 53′ έφτασε να κερδίζει 4-0 τη Μπάγερν. Οι Βαυαροί σε 20 λεπτά με 2 γκολ του άφταστου Γκερντ Μίλερ και από ένα των Ρουμενίγκε, Σβάρτσενμπεκ και Χένες το γύρισαν σε 4-5. Η Μπόχουμ ισοφάρισε στο 80′ αλλά ο Χένες στο 90 έγραψε το 5-6 για τη Μπάγερν!

Μπεκενμπάουερ, Ρουμενίγκε και Χένες αποτελούν σήμερα τη διοίκηση της Μπάγερν. Ο Γκερντ Μίλερ δυστυχώς πάσχει απο Αλτσχάιμερ εδώ και 3 χρόνια. Παρεμπιπτόντως η Μπάγερν ηττήθηκε μετά απο καιρό. Φρόντισε για αυτό η φορμαρισμένη Γκλάντμπαχ με τους Αζάρ και Γκίντερ να σκοράρουν στο 1ο μέρος.

 

 

 

Υπόλοιπα Αποτελέσματα 13ης αγων. :

 

ΦΡΑΙΜΠΟΥΡΓΚ 2-1 ΜΑΙΝΤΣ

ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ 0-1 ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ

ΑΟΥΓΚΣΜΠΟΥΡΓΚ 2-1 ΒΟΛΦΣΜΠΟΥΡΓΚ

ΛΕΙΨΙΑ 2-0 ΒΕΡΝΤΕΡ ΒΡΕΜΗΣ

ΑΝΝΟΒΕΡΟ 1-1 ΣΤΟΥΤΓΚΑΡΔΗ

ΓΚΛΑΝΤΜΠΑΧ 2-1 ΜΠΑΓΕΡΝ

Βαθμολογία:

  1. ΜΠΑΓΕΡΝ 29
  2. ΛΕΙΨΙΑ 26
  3. ΣΑΛΚΕ 24
  4. ΓΚΛΑΝΤΜΠΑΧ 24
  5. ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ 21
  6. ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ 20